Az Év ifjú séftehetsége díjat balatonszőlősi konyhafőnök kapta
2025.06.18 - Balatonica

A Dining Guide Év étterme díjat az őriszentpéteri Pajta nyerte el idén. Az Év szerethető étterme az Alelí Budapest lett, az Év fenntartható étterme díjat pedig a szintén fővárosi Salt kapta a hétfő esti díjátadón. A Best Of The Best címet továbbra is a Stand őrzi. A balatoni gasztronómia sem maradt díj nélkül.
Az Év étterme díj odaítélésének feltételrendszere 2024-től jelentősen megváltozott: tavaly óta nem a top 10-es lista legmagasabb pontszámmal rendelkező étterme kapja a díjat, hanem az a listán szereplő hely, amely több szempont figyelembevételével is a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtja.
A Dining Guide étteremkalauz top 10+2 listájára 2025-ben felkerült a tatai Platán Gourmet, a budapesti Rumour by Rácz Jenő, az esztergomi 42 Restaurant és a budapesti Salt, a Babel Budapest, a szintén fővárosi Essencia, a villányi Sauska 48, továbbá az egyaránt budapesti Borkonyha, Costes Downtown, Spago by Wolfgang Puck és Costes is. De a díjat a családi vállalkozásként működő őrségi Pajta nyerte egyedi, farm-to-table koncepciójának köszönhetően.
Az Év ifjú séftehetsége díjat Tóth Keve, a balatonszőlősi Casa Christa konyhafőnöke számára nyújtották át, míg az Év szervizembere Becker Gábor, a Kollázs Brasserie & Bar étteremvezető-helyettese és vezető sommelier-je lett. Kiss Ferenc munkáját pedig az Év sommelier-je díjjal ismerték el, aki az Alelí és a BiBo Budapest vezető sommelier-je. Az encsi Anyukám Mondta vehette át az először odaítélt Év legjobb pizzája díjat.
Forrás: kultura.hu, Fotó: unsplash
KAPCSOLÓDÓ
>> Megnyílt a Balaton Wines Visitor Center Balatonszőlősön
>> Ilyenek voltak a régi idők fagyiskocsijai