A nagy kékség


2022.08.13 - Balatonica
Life&Wall Balance

Egy jól sikerült balatoni nyaralás után elemi vágyunk, hogy valamiképpen konzerváljuk az ott szerzett élményeket. Kicsit megőrizzünk valamit a lelassult tempóból, a teljessé tett étkezésekből, a tudatosan választott vakáció-rutinból azokra a napokra, amikor újra a megszokott hétköznapokat éljük. Ebben segít egy-egy tárgy, amely hordozza a Balaton esszenciáját. Felakaszthatjuk a falra, kitehetjük a polcra vagy viselhetjük, a lényeg, hogy tudatunkban ismét karnyújtásnyira kerüljünk a Balatontól.




Folytatjuk sorozatunkat, amelyben a legizgalmasabb, Balaton ihlette tárgyakat mutatunk be. Ezúttal a víz varázslatos kékjének nyomába eredtünk. 

VADJUTKA
Wild Judit ékszertervező nemesfémből készült rusztikus darabjai könnyen belopják magukat a szívünkbe. A művész rajong a tengerért, ezért az évek során számos kollekció viselte magán a víz és a vízi élőlények nyomát. Ezúttal egy 925-ös finomságú ezüstből készült medált választottunk bemutatásra, amelyben egy kék plexi rejti az ezüst halakat. 


KALLAI DESIGN
Kállai Anna több mint 15 éve készít táskákat és kiegészítőket, kollekcióiba a megoldások esszenciáját sűríti bele. Anyagválasztásában gondosan figyel arra, hogy a lehető legkevésbé terhelje a környezetet, ezért, ha csak teheti, helyi gyártóktól vásárol tartós, jó minőségű anyagot. Az így készült darabok formavilága letisztult és kifinomult. Anna víz mellett él és alkot, ezért magától értetődő, hogy termékein gyakran visszaköszönnek a víz motívumai. Ilyen például az újrahasznosított textilből és bőrből készült pénztárca, amelybe kis mérete ellenére a legfontosabb értékeink biztosan elférnek. 

LIFE&WALL
Létezik egy csapat, amelyik azt tűzte ki célul, hogy forradalmasítja a tapétagyártást Magyarországon. Ennek fényében újragondolják és megújítják, amit eddig a tapétákról tudtunk, és így születnek a kortárs művészeti alkotásokkal felérő egyedi tapéták. Meglepő lett volna, ha éppen a Life&Wall kínálatában nem találunk Balaton témájú tapétát. Ráadásul nem is akármilyet! Retro színekkel és formavilággal, gyermeki könnyedséget idéző vonalvezetéssel idézi meg a balatoni panorámát a Balaton tapéta. Feltűnik a Balaton-felvidék hegyvonlulata és természetesen nem hiányozhat a türkiz színű tó sem. 

NEBOUXII
A Nebouxii márka alapítója, Eszter egyszer csak arra gondolt, milyen jó lenne vicces és nem szokványos zoknikat gyártani, és miután hónapok óta különféle zoknimintákkal álmodott, gyorsan össze is gyűjtötte a csapatot a megvalósításhoz. Végül összeállt az egyedi kollekció, köztük a Balaton zoknival, ami kék, felemás és halacskamintás. 

Borítókép: Life&Wall Balance tapéta

KAPCSOLÓDÓ

>> Rajongsz a Balatonért? Ezekért odaleszel!
>> Hazavihető a Balaton