Változatos tavaszi szünet a Folly Arborétumban


2024.03.26 - Balatonica
tavaszi kert

Húsvéttól minden szombaton ingyenes, játékos programmal várja a gyerekeket a Folly Arborétum és Borászat. A közel 120 éves badacsonyörsi kert egyedülálló élővilágát ezentúl „nyomozás” közben, egy izgalmas szabadtéri szabadulószoba játékosaként is felfedezhetik a látogatók, akik végigjárhatják az új „tobozkörutat”, és megtekinthetik az arborétum különleges, új kiállítását is.




Különleges, új programokkal köszönti a tavaszt a badacsonyörsi Folly Arborétum és Borászat. Az ünnepi hosszú hétvégén látványos esti programokból, valamint hagyományos és újragondolt húsvéti fogásokból sem lesz hiány.

A Nyomozz a Follyban! programmal az arborétum nemcsak a gyerekek, de a felnőttek számára is új, izgalmas kihívással készül. A 8 állomásos szabadtéri szabadulószobában a játékosok rejtélyes halálesetek nyomába szegődnek, kihallgatások jegyzőkönyvei és egy nyomozó feljegyzései alapján göngyölíthetnek fel egy bűntényt, bejárva közben a kert legszebb helyeit. A nyomozós játék 2–2,5 órás kikapcsolódást ígér a résztvevőknek, akik QR-kód olvasására alkalmas telefon segítségével tudják teljesíteni a kihívást.

Az arborétum legújabb látványossága is a tavaszi szünetben debütál: a látogatók rendhagyó kiállításon ismerhetik meg 22 különleges növényfaj, köztük a cédrus nemzetség képviselői, valamint a ciprusok és a hosszútűs fenyők tobozait, amelyeket a különleges fák között kanyargó kerti sétányokon élőben is megcsodálhatnak. A tobozkörúthoz játék is kapcsolódik: a résztvevők pecséteket szerezhetnek, azok pedig, akik mind a tíz pecsétet összegyűjtik, jutalmul ajándék magcsomagot kapnak.

 

 

Forrás: hirbalaton.hu, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> ÍNYENC BORVACSORÁK A FOLLY ARBORÉTUMBAN

>> JÁTÉKOS TOBOZSZÜRET BADACSONYÖRSÖN