Újra Mozgókép Fesztivál friss premierekkel


2024.01.20 - Balatonica
egy tál popcorn

2024-ben is megrendezik a Magyar Mozgókép Fesztivált Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban. A június 12-15. között zajló eseményen nyolc kategóriában versenyeznek majd az alkotások. Számíthatunk friss premierekre, és újra lesznek szabadtéri vetítések.




Négy napon át tart majd a hazai filmek ünnepe, az elmúlt évek tapasztalatai alapján közel száz magyar filmet láthatnak majd a filmbarátok. A szervezők nyolc kategóriában – játékfilm, tévéfilm, egész estés dokumentumfilm, rövid dokumentumfilm, kisjátékfilm, egész estés animáció, rövid animáció és tévésorozat – február végéig várják a nevezéseket.

A 2021-ben elindított hagyományt folytatva a Magyar Mozgókép Fesztivál keretében adják át a Magyar Mozgókép Díjakat. A díjakat a 2023. március 1. és 2024. február 28. között készült alkotások nevezhetők, amelyek – a kategória sajátosságainak megfelelően – moziforgalmazásba, televíziós sugárzásba vagy streaming szolgáltató által vetítésre kerültek, vagy nemzetközi filmfesztiválon versenyben vagy meghívott alkotásként szerepeltek, vagy a júniusi Magyar Mozgókép Fesztiválon debütálnak.

Szakmai előzsűri választja ki a versenyben induló alkotásokat és határozza meg, hogy a benevezett alkotások milyen egyedi alkotói kategóriákban versenyeznek. Az előzsűri munkáját kategóriánként, a Magyar Filmakadémia szekcióiból megválasztott tagok végzik. A díjakról idén is öttagú szakmai zsűri dönt.

 

 

Forrás: balatonfured.hu, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> FEBRUÁRBAN NEMZETKÖZI KÖNYVFESZTIVÁL LESZ VESZPRÉMBEN

>> „VESZPRÉMBEN LENYŰGÖZÖTT A KULTURÁLIS PEZSGÉS”