Újabb kulináris körutazás Siófokon


2024.04.06 - Balatonica
színes tányérok

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is bemutatkozik a GasztroFok Siófokon! 2024-ben három alkalommal is várják a szolgáltatók az érdeklődőket, az első ízutazó hétvége április 12-14. között lesz, tele izgalmakkal.




Tavaly ősszel indult útnak Siófokon a GasztroFok elnevezésű kulináris összefogás, mely a térség gazdag bor- és gasztronómiai kínálatát hivatott bemutatni. Az esemény keretein belül az érdeklődőknek lehetőségük van „körbekóstolni” a résztvevő vendéglátóhelyek erre az alkalomra összeállított menüsorát Széplaktól Sóstóig, Kilititől Szabadiig, bevonva a helyi termelőket is. A kezdeményezés elindításával a városvezetés célja az volt, hogy az egész éves Balaton szemléletet erősítse, valamint az, hogy Siófok felkerüljön a régió gasztrótérképére.

2024-től három alkalmas lesz a rendezvénysorozat. Az áprilisi GasztroFok tavasz, a szeptemberi GasztroFok nyárutó és a novemberi GasztroFok ősz a különböző évszakok speciális kínálatát hivatott felvonultatni az érdeklődők számára, ezzel is erősítve azt, hogy „Siófok egész évben vár". 

Íme az áprilisi menüsor:

> mini termelői gasztropiac, különböző országok street food ételeivel

> tojásos móka a #hastEGG Kalandparkban

> vegyes ízelítő tálak az Apa Világa ságvári birtokán

> sós-sajtos és sajtos-baconos kürtőskalácsok a Julcsi Kalácsodánál Szabadifürdőn

> a BiancoRosso különleges olasz és magyar borválasztékkal vár

> pálinka és borkóstolóval és kvízjáték a Hotel Sungardenben

> a tradicionális ételek kedvelőinek az Öreghalász Étterem és a Sándor Étterem

 

Forrás: Turizmus Online, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> SIÓFOK OKTÓBERBEN GASZTRO ÉLMÉNYEKKEL BOMBÁZ

>> MANDULAVIRÁGZÁS ÉS NYITOTT PINCÉK AKALIBAN