Újabb balatoni siker a fagyi világkupán


2024.01.26 - Balatonica
doboz jégkrém

Fagyit télen? Miért is ne! Az olaszországi Riminiben január közepén megrendezett Fagylalt Világkupán (The Dolce World Expo) a magyar csapat harmadik helyezést ért el.




A világ legjobb fagylaltkészítői a 46. Nemzetközi Kézműves Fagylalt és Sütemény Expón mérték össze tudásukat. Ebben a rangos mezőnyben lett bronzérmes a Somogyi Renáta (BringaTanya) vezette magyar csapat.

A csapat kreációja az Alíz Csodaországban tematikájára épített. A csapat csupa vérprofiból állt össze: a jégszobrászatért Gaborecz István felelt, a vezető séf Fodor Sándor, a fagylalt séf Gácsi Zoltán voltak, őket segítette Füredi Krisztián cukrász. 

A 10 nevező országnak négy napja volt arra, hogy elkészítse a dekorált fagylalttégelyt, fagylalttortát, fagylalt-pohárdesszertet, háromfajta meleg előételt gourmet sós fagylalttal kombinálva, jégszobrot, csokoládé artisztikai díszmunkát, grillázs és karamell felhasználásával készült szobrot, valamint egy „meglepetés" alapanyag felhasználásával készült tejes és vizes bázisú fagylaltot. Mindezt úgy, hogy a választott tematikába illeszkedjenek a kreációk. Ejha!

2024-ben tahát a házigazda OLASZORSZÁG lett az első, második helyezett lett DÉL-KOREA és harmadik hazánk. Gratulálunk!

Képes beszámolót itt találtok.

 

 

Forrás: sonline.hu, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> SÜTŐTÖKÖS-MANDULÁS A 2023-AS ÉV FAGYLALTJA

>> MI LESZ AZ ÚJ SLÁGER A BALATONI FAGYI KÍNÁLATBAN?