Tündérálom: ünnepi napok Tapolcán


2023.07.22 - Balatonica
színes papír virágok

A Tapolcai Ünnepi Napok jó évtizede Tapolca nyárzáró bulija. Az alapítás óta sokszínű fesztivál jelleg, gasztronómia és zenés-táncos produkciók jellemezték. 2023. augusztus 16-19 közöt az Európa Kulturális Fővárosa projektnek köszönhetően irodalmi csemegékkel és új színpaddal bővül a rendezvény kulturális kelléktára.




A VEB2023 EKF lehetőséget nyújtott arra, hogy megjelenésében, tartalmában, kulturális sokszínűségét tekintve, jelentős léptékváltással megújulhasson a Tapolcai Ünnepi Napok, ezáltal hozzájárulhasson a városban élő polgárok életminőségének javításához, az ide látogató turisták élménygazdag szórakoztatásához, a magyar kultúra hagyományainak és értékeinek megőrzéséhez: először az idei 2023-as programévben, majd ezen messze túlmutatóan is.

Mit is jelent ez a gyakorlatban? A zene mellé az ezerarcú irodalmat és hozzá egy vadonatúj színpadot kínálnak a szervezők, ráadásul a lehető legizgalmasabb tálalásban. Az irodalom ugyanis az idei ünnepi napokon kilép a művelődési és oktatási intézmények falai közül, látványosan megmutatja magát a nagyérdemű publikumnak, hogy örömet okozzon, értéket teremtsen, tudást és életbölcsességet ajándékozzon, fiatalos kedvében újra együtt bulizzon régi szerelmeivel: a zenével, a tánccal és a színházzal

Négy napon keresztül, a kora esti órákban helyi és országosan ismert költők, írók, énekesek, zenészek, táncosok és színészek fordulnak meg Tapolcán. Az EKF részéről biztosított támogatás célja egyértelműen az, hogy a 2023-as ünnepi programév során az EKF régió tapolcai járásközpontja is egy nagy tömegeket megmozgató, tartalmában gazdag rendezvényt szervezhessen, hogy mind a helyi és környékbeli lakosság, mind pedig az itt nyaraló vendégek számára egyedülálló élményt nyújtson. A tervek szerint egy olyan új fesztivál születik, amely kulturális feltöltődésként és igazi közösségi összejövetelként hosszabb távon is felkerülhet a balatoni programtérképre. 

 

Forrás: veszprembalaton2023, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> EGÉSZSÉGES ÉS FINOM? BALATONI SZÖRPKÓSTOLÓ

>> SZÍNES HALAK LEPTÉK EL TAPOLCA BELVÁROSÁT