Tulipánfesztivál történelmi emlékhelyen


2024.04.03 - Balatonica
rózsaszín tulipánok

A Szent László király által behívott bencés szerzetesek számára 1091 és 1095 között építtetett somogyvári apátság a kor egyik legnagyobb és legelegánsabb létesítménye volt. A romokat jelenleg egy modern kiállítás és egy sétaútvonal teszi komplex látogatóközponttá, ahol a hétvégén a tulipán jegyében szerveznek programot.




A somogyvári Szent László Emlékhely a tulipánfesztivál keretein belül várja látogatóit április 6-án és 7-én egy kedvcsináló történelmi előadásra, amelyen megismerkedhetnek kicsit Szent László király lányával Piroskával, és hogy egy kis tulipán is legyen a dologban, a látogatók gyöngyből fognak fülbevalót készíteni, mely ugye örök és még egyedi-csinos ékszer is. Ha érdekel a történelem és szeretsz alkotni, kézműveskedni akkor ott a helyed Somogyváron!

10.00. és 14.00. : Előadás Szent Piroska életéről

11.00.-től : Kézműves foglalkozás, gyerekeknek és felnőtteknek vegyesen.

Az állandó kiállítás a szent és az uralkodó kettősségét vizsgálva mutatja be a magyar középkor talán legnagyobb hatású királyát, Szent Lászlót. A látogatóközpont szomszédságában kialakított parkból induló, a hegy oldalában sűrűn kanyargó, fából ácsolt sétaúton közelíthető meg a várhegyen elterülő romterület. 

 

 

Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> TULIPÁNSZÜRET A KINCSEK VÖLGYÉBEN