Szezont nyit a balatonboglári Dutra Múzeum


2024.03.27 - Balatonica
sárga szerszámok

Húsvétkor megkezdi tavaszi szezonját a balatonboglári Dutra múzeum, ahol a leggyönyörűbb traktorokat találjátok egy helyen. Izgalmas gépindításokkal és langallósütésekkel készülnek a hosszú hétvégére.




Március 29-én újra kinyit a Dutra múzeum Balatonbogláron. Idén is lesz meglepetés az újranyitás örömére, így egy igazi traktor matuzsálemet keltenek most újra életre. 11 órakor a Hofher traktort indítják be a látogatóknak és ebben az időpontban kemencés sültre is megvendégelnek mindenkit, aki belép a múzeumba. Nagyszombaton is lesz újdonság a gépek szerelmeseinek, hiszen egy teljesen új gép kerül a Dutra múzeum kínálatába, amelyet 11 órakor lepleznek le.

A régi traktorok iránt érdeklődőknek érdemes húsvét vasárnap és hétfőn is Balatonboglár venni az irányt, hiszen a megszokott nyitvatartással 9-18 óráig látogatható a gyűjtemény. Lesznek gépindítások és működés közben megtekinthető az új szetzemény. A balatonboglári Gép- és Dutramúzeum tavaly ünnepelte megnyitásának ötödik évfordulóját.

Egyelőre csak hétvégén térhetnek be az érdeklődők a múzeumba, de június közepétől már minden nap nyitva lesz. Olyan szokásos programok választhatóak, mint a Csepel túra, Rába Steiger vezetés vagy traktorvezetések. A gyűjtemény több száz évnél is idősebb gépet tartalmaz, traktorok mellett, motorokat, gőzgépet is.

 

 

Forrás: sonline.hu, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> KÁPRÁZATOS VETERÁN AUTÓCSODÁK A FESTETICS BIRTOKON

>> ALKATRÉSZEKBŐL ÚJ SZOBROT AVATTAK A DÖRGICSEI AUTÓGYŰJTEMÉNYBEN