Szexszimbólum világsztárok bringával pózolnak


2022.10.20 - Balatonica
férfi szobabiciklin sötétben

A héten minden adott volt, hogy méltó módon ünnepeljük a "bringázz a munkába" kezdeményezés évfordulóját: enyhe idő, száraz utak, zéró tömegrendezvény. Bemutatjuk azokat a hírességeket, akiknek szívügye a biciklizés és próbálják két kerékre csábítani masszív követőbázisukat.




A legelső bringázz a munkába napot 1993-ban rendezték Melbourne-ben. Az ausztál közegészségügyet aggasztani kezdte, hogy egyre több honfitársukat veszélyezteti az elhízás, ezért jutalmazni kezdték azokat, akik a napi kocsikázást kerékpárra cserélik le. Az első ilyen rendezvényen mindössze 600-an gyűltek össze, de a kitartó lobbizásnak köszönhetően mára több tízeres tömegekre lehet számítani. Hasonlóan a városi maratonokhoz, a résztvevők ingyen kávét és reggelit kapnak, a biciklis menetet pedig élő zenével lelkesítik a forgalmas csomópontokon.

Az ausztráloknak köszönhető kezdeményezést érdemes lenne világszerte felkarolni. Jó pár nemzetközi sztár vállaltan azért oszt meg biciklis posztokat, hogy kimozdítsa rajongótáborát az autója vagy a kanapéja kényelméből. Az alábbi videóból például kiderül, hogy Kate Middleton húga, Pippa vagy az óceán túloldalán Zac Efron akciósztár rendszeresen nevez triatlonokra, amelyeket sűrűn dokumentált komoly felkészülések előznek meg. Matt Damon tesójával, Kyle-lal szokott tandemezni. A sorozatszínész Patrick Dempsey biciklis adománygyűjtést indított rákos betegeknek. Jennifer Aniston biciklis futárként dolgozott, amíg be nem válogatták első szerepeire, és határozottan a futárkodást tartja nagyobb kihívásnak, a pedált a mai napig tapossa szabadidejében. Matthew McConaughey sokáig a világ talán legismertebb versenyzője, Lance Armstrong társaságában szeretett edzeni. A sor még folytatódik, íme a videó:

 

 

Ha ez nem jelente elég motivációt, álljon itt négy híresen kidolgozott test. A most következő nevek úgyszintén szenvedélyes bringások és saját bevallásuk szerint jó kondijukat jelentős részben a rendszeres tekerésnek köszönhetik. Ide kattintva megleshetitek, ahogy a mexikói-amerikai Selena Gomez pózol a strandra kitolt csini-bicajon. A következő insta videóban az izmosra gyúrt Orlando Bloom videózza magát egy nyári biciklitúrán. A romantikus lelkületűek pedig talán Brad Pitt vagy Heidi Klum lenge öltözetű bringázós képeitől kapnak majd kedvet. Az üzenet mindenhol ugyanaz: biciklizz az egészségedért és a vonzóbb külsőért.

 

Forrás: Bicycling.com, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> SZTÁROKKAL BRINGÁZHATUNK

>> BICIKLIK TEKERIK A MOZIT ALSÓÖRSÖN