Biciklik tekerik a mozit Alsóörsön


2022.10.14 - Balatonica
pontokból bicikli

Az autósmozik évek óta reneszánszukat élik, biciklis moziból most nyitották az elsőt az országban. A páratlan különlegesség Alsóörsön, a Balaton északi partján várja a sportolást a filmnézés élményével vegyíteni szándékozó érdeklődőket. Ha nem tekerjük a bringákat, a lejátszó is elakad. A vetítések sikere így valóban a nézőkön múlik.




Alsóörs alapító tagja a Balaton Riviéra Turisztikai Egyesületnek, akik a Balatonalmádi és Balatonfüred közötti partszakasz fejlesztését fogják össze. Részben nekik köszönhető, hogy az alsóörsi termelői piac mellett megnyílhatott az ország első bringás mozija. Hat egyedi kialakítású elektromos szobabicikli működteti a filmlejátszót és a hangtechnikát, méghozzá mindezt a szabadban. A maga nemében egyedülálló kísérlet Novák Mátyás kiskunfélegyházi villamosmérnök saját feljesztése. A közönség a telefonját vagy egyéb elektronikai eszközét is feltöltheti, ha csatlakoztatja a berendezéshez.

 Az alsóörsi piac és a bringamozi kialakítása hatmillió forint uniós vidékfejlesztési támogatással valósulhatott meg. A tesztvetítés a térség turisztikailag népszerű településeit mutatta végig: Felsőörsöt, Lovast, Csopakot és Paloznakot. Idén további egy alkalommal, október 28-án pénteken lehet kipróbálni a látványosságot. Amennyiben lesz érdeklődés, a vetítéseket rendszeressé tennék a jövő nyári szezonra. Ti milyen filmeket néznétek végig szívesen egy kerékpár nyergéről?

 

 

Forrás: likebalaton.hu, Grafika: Pixabay 

KAPCSOLÓDÓ

>> MÁR SZERVEZIK AZ ELSŐ BALATON-KÖRBEALVÁST

>> A KERTMOZIKNAK MA IS BÁJA VAN