Szemétből épült plázakiállítás


2022.11.10 - Balatonica
szemét lufi a homokban

A HybridCycle ügynökség küldetése, hogy bebizonyítsák, a hulladék nem feltétlenül szemét. Változatos projektjeivel azért küzdenek, hogy a művészet és a kreativitás szemléletformáló eszközeivel megerősítsék a zöld gondolkodást mind egyéni, mind vállalati szinten. Legutóbb kiállításuk nyílt a Balaton Plázában.




A HybridCycle a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében szervez közösségi eseményeket, amelyek a képzőművészet segítségével hívják fel a figyelmet a fenntarthatóság és a környezettudatos életmód fontosságára. A tavalyi sikeres kiállítást követően az idei nyári rezidencia programjuk alkotásait is bemutatják most a veszprémi Balaton Plázában, egy máskülönben használaton kívüli helyiségben.

A felkért alkotók hulladékoknak adnak új életet és értelmezést, hogy íly módon hozzanak létre esztétikus vagy elgondolkodtató műalkotásokat. A 2022-es munkák fókuszában egy különös, a Balaton Bútorgyár leselejtezett faelemeiből készült objektum áll. A kiállítás másodlagos célja, hogy legyen hol kifújni magunkat a karácsonyi bevásárló körutak pörgős heteiben, hogy megcsodálhassunk valami szépet, amit nem eladásra szántak.

Az október végi megnyitón Erdélyi Szabolcs, a HybridCycle tulajdonosa bemutatta a Tiszta Balaton, tiszta művészet kezdeményezésüket, amely kifejezetten a Balatont, a régióba látogató turistákat célozza meg, ez által növelve a környezettudatos együttélésben rejlő lehetőségeket. Az alábbi videó egy korábbi projektjüket mutatja be:

 

Forrás: vehir.hu, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> EGYRE CSAK MELEGSZIK AZ INDIÁN NYÁR

>> KISKACSÁS KÖNYVVEL A ZÖLDEBB JÖVŐÉRT