Kiskacsás könyvvel a zöldebb jövőért


2022.10.19 - Balatonica
kiskacsák totyognak

Lehetséges, hogy egy tündér megbetegszik? Hogy egy egész tó gyengélkedik? Hogy a kacsák kétségbeesnek? Mit keresnek sellők a Balatonban? És hogy kerül oda egy óriáspolip? Kérdések, amelyekre mindannyian izgatottan fogjuk keresni a választ, ha elolvassuk a jövő szezon balatoni sikerkönyvét. Gyerekesek előnyben.




Jeney Zoltán, a Balatóniában játszódó Rév Fülöp trilógia szerzője. Legújabb munkája, a Lampion könyveknél megjelent Balatoni kacsavész - Szörnyek és sellők egy sokállomásos, átfogó projekt első darabkája. A könyv már rendelhető és ízelítőt is kapunk belőle az alábbi honlapon, azonban a projekt itt nem áll meg: a jövő nyári strandszezonban mesejátékként fog turnézni. Az ősbemutató a 2023-as Gizella napok – GyereKert szervezésében lesz megtartva Veszprémben, utána Badacsonytól Zánkáig 9 közkedvelt balatoni nyaralóhelyen lesznek további előadások.

A könyv és a színdarab egyaránt oktató szándékkal kívánja bevonni a fogékony kiskorúakat. Játékos eszközökkel ugyan, mégis a Balaton ökológiai értékeit fenyegető veszélyekre szeretnék felhívni a gyerekek figyelmét. A Művészetek a Vidékfejlesztésért Alapítvány célkitűzése, hogy az ökológiai szemléletformálást célzó fontos és ambíciózus projekt minél nagyobb közönséget érjen el. A személyes találkozások reményeik szerint fontos tanulságokkal fognak járni.

A kezdeményezést a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa támogatja. Indoklásuk szerint a jövő évi programsorozat egyik alapértéke a fenntarthatóság, így szívesen járulnak hozzá a környezetünkre rácsodálkozó kisgyermekek szemléletének alakításához.

 

Forrás és fotó: Veszprém-Balaton 2023 

KAPCSOLÓDÓ

>> EGY HÉTVÉGE, AMI CSAK A BALATONRÓL SZÓL

>> 12000 ÉVES ESŐ ÚTJÁT KÖVETHETJÜK