Star Wars és Harry Potter a Balaton Lego Kiállításon


2023.08.12 - Balatonica
star wars lego

A közel 20 millió építőkockából összeillesztett különlegességek 400 négyzetméteren várják az érdeklődőket a Balaton LEGO kiállításon. Egy hely, ahol James Bond járgánya, a Szellemirtók ikonikus piros háza, vagy az Eiffel-torony egyaránt megcsodálható, plusz megannyi újdonság a legózás szerelmeseinek mekkájában, Balatonvilágoson.




Harry Potter teremmel, nagyobb és gazdagabb Star Wars bemutatóhellyel, forgó világítótoronnyal, mozgó LEGO építményekkel és LEGO tematikájú szabadulószobával bővült Európa egyik legnagyobb LEGO kiállítása Balatonvilágoson!

A kiállítás története egy kis zöld LEGO kamionnal indult, majd 14 év megszállott gyűjtés és szenvedélyes legózás után három teherautó kellett végül, hogy a kinőtt szobából, majd kinőtt lakásból a balatoni kiállításra kerüljenek a színes műanyag kockákból emelt játékcsodák. Az idei év újdonsága, hogy a Nagyterem terepasztalán egy gomb megnyomásával a vendégek mozgásba hozhatják a vonatokat, a vidámpark egyes elemeit, vagy épp a szélturbinát.

A szabadulószoba résztvevői egy LEGO építőmester szobájából indulva titkos kódok, rejtett üzenetek, izgalmas megoldások révén találhatják meg az eltűnt LEGO elemeket. A tematikus terekben pedig igazi ritkaságok és érdekességek késztetnek elidőzni, amelyekről a gyűjtő maga is szívesen mesél. A recepció falán Mickey és Minnie Mouse, Marilyn Monroe, Elvis Presley, Ariana Grande legóból kirakott képe néz le ránk.

A kiállítás az Aligai úton található, fényreklám és molinó segíti a tájékozódást (Budapest felől a Balatonvilágosi kihajtón kell letérni a 71-es út irányába). A mintegy 2 évig tervezett és folyamatosan bővülő tárlat szerda kivételével 10 és 18 óra között tart nyitva.

 

Forrás: csodalatosbalaton, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> MITŐL ENNYIRE SIKERES A BARBIE-BRAND?

>> MINDEN KOROSZTÁLYT VÁR A KABÓCIÁDÉ FESZTIVÁL