Soul-gospel a szőlőben a Jazzpiknik nyitónapján


2024.03.07 - Balatonica
jazzpiknik csokik

A brit díva, Izo FitzRoy idén Paloznakra is ellátogat a piknik nulladik napján, augusztus 1-én, hogy blues-soul-gospel alapú, egyedi atmoszférájú dallamai a Balaton-felvidéki jazzfalut is elvarázsolják. Rajta kívül további nagyszínpados fellépőket jelentettek a szervezők.




Augusztus 1-jén két díva: Izo FitzRoy és Anastacia nyitja a háromnapos pikniket, 2-án a funky koronázatlan királya, a The Brand New Heavies lép fel, majd Tony Hadley, a Spandau Ballet egykori énekese pörgeti fel a piknik-hétvégét, végül a Kraak & Smaak koncertjével zárul az este. Augusztus 3-án a holland popformáció, a Son Mieux lép fel, majd a Morcheeba ad holdfényes koncertet a szőlőhegy oldalában, záróakkordként az MF Robots hangjai búcsúztatják a 12. Paloznaki Jazzpikniket.

 

 

Izo FitzRoy a hazai közönség egyik nagy felfedezettje – tavaly Veszprémben adott első ízben koncertet Magyarországon. Az énekesnő blues-soul-gospel alapú dallamait hamar a szívébe zárta a magyar közönség, idén nyáron a Balaton-felvidéki jazzfaluba is sok rajongót fog vonzani a londoni zenei színtér egyik legfelkapottabb csillaga. Az énekesnő-dalszerző-zongoristát harmadik stúdióalbumának turnéján hallhatja ismét a hazai közönség. A Jalapeno Records gondozásában megjelent, Oscar de Jong – a Kraak & Smaak alapítója – produceri közreműködésével készült „A Good Woman” c. albumának dalain a 21. századi egyedülálló nők sorsáról énekel. Izo egyedi stílusa elsősorban a Janis Joplin-féle nyers erőből építkezik, de nagy hatással voltak rá Bill Withers dalszövegei is. Szólókarrierje előtt kórusokban énekelt, sőt, saját kórust is vezetett, így nem volt kihívás számára a legjobb gospel csapatot maga mögé állítani a színpadon, ami tökéletes kiegészítő karakteres hangjához és az őket kísérő soul zenészek játékához.

 

 

Fotó: Paloznaki Jazzpiknik

KAPCSOLÓDÓ

>> MARGA SOL ÉS BARÁTAI PALOZNAKON

>> MORCHEEBA ÉS ANASTACIA PALOZNAKRA JÖN 2024-BEN