Rengeteg felllépő és újítások a 2024-es Balaton Soundon


2024.02.13 - Balatonica
balaton sound placc

Az elektronikus zenei színtér műfaji sokszínűségét ígéri idén is a Heineken Balaton Sound. A korábban bejelentett tucatnyi előadó mellé újabb 30 név került fel a nemzetközi fellépőket soroló listára. A pazar névsor mellett egyéb újításokra is számíthatunk az idei beach fesztiválon.




A Heineken Balaton Sound vendége lesz a svéd techno kiemelkedő alakja, Adam Beyer, a streamingben elképesztő teljesítményt nyújtó olasz MEDUZA, a keményzene dobosából az elektronikus zenei színtér úttörőjévé vált Zomboy, a pimasz elektronikus ritmusok, agresszív basszusvonalak előadója, Borgore, a rövid idő alatt széleskörű hírnevet szerző szlovén Brina Knauss, a táncparkett-rengető élő szettjeivel érkező Reinier Zonneveld, és az olasz testvérpárból álló techno duó, a Mathame. Jön még a hard techno színtér élvonalából a 99999999, az istenien nőies ipari technojáról ismert Sara Landry, a dán elektronikus tánczene reprezentánsa, Kölsch, valamint a kortárs német techno formáció, a FJAAK. 

Élő produkcióval érkezik Stephan Bodzin, itt lesz Belgium egyik legizgalmasabb „exportterméke”, Amelie Lens, továbbá az IDM, a house és techno stílusok gyökereiből táplálkozó Mind Against, az időtlen hardstyle zene tiszta energiája, a The Qreator, a holland hardstyle duó, a Sound Rush, a szintén hardstyle-ban utazó Ran-D, a holland „raw hardstyle jelenség”, azaz a Warface, hard dance színtér egyik leggyorsabban emelkedő előadója, Sefa Vlaarkamp és DV8, akit joggal neveznek „a hardstyle hangjának”. Szintén fellép a Soundon a leghíresebb színpadok és DJ-pultok kedvelt előadója, Juliet Fox, a legnagyobb techno fesztiválokon fellépő, egyedülálló román művésznő, Nusha. Space 92 a francia techno zene egyik legkelendőbb előadója, POPOF szintén az egyik legismertebb francia név a techno és house zene világában, kettejük produkciója a Space 92 x POPOF present: Turbulences most a Balaton-parton mutatkozik be.

A most bejelentett listán szerepel Miss Monique, aki talán a legelismertebb női progresszív house DJ Európában, a Franciaországból származó feltörekvő DJ, a harddance és hardtrance között lavírozó Trym aka Sparkling Water Boy, valamint Vintage Culture, a house, tech-house, melodic house brazil kiválósága, nem mellesleg a Dj Mag listán jelenleg a 10. helyen álló előadó. És csatlakozott még a fellépők sorához Alison Wonderland , aki a trap, a future bass és más népszerű EDM műfajok elemeit ötvözi, miközben kísérletezik a rock, a pop és a klasszikus zene elemeivel, Sam Feldt, aki az elmúlt időszakban a világ egyik legkeresettebb elektronikus művészévé vált, az elismert kiadványok, kollaborációk, remixek és élő fellépések sorával, valamint a változatos stílusáról, elsősorban a house és a techno, de az electro és a tech house elemeivel is operáló Maceo Plex is.

A főszervezők elmondták még, hogy 2024-ben több változás is várja majd a látogatókat. Új helyre kerül például a főbejárat és változik a nagyszínpad helyszíne, ezzel is kényelmesebb teret adva a várhatóan nagy számú közönségnek. Továbbra is a fesztivál része a rengeteg külföldi látogatót vonzó 1 km hosszú partszakasz, amely vízparti helyszínekkel, beach partikkal, valamint kényelmes lazulással, vízi játékokkal várja a látogatókat a fesztivál ideje alatt, éjjel-nappal.

 

Forrás: primate.hu, Fotó: Balaton Sound Official

KAPCSOLÓDÓ

>> MITŐL SZÓLT EKKORÁT AZ INOTA FESZTIVÁL?

>> MORCHEEBA ÉS ANASTACIA PALOZNAKRA JÖN 2024-BEN