Rajtolnak az adventi programok


2022.11.24 - Balatonica
cukormázas mézeskalács figurák

Az adventi időszak a Szent András napjához eső legközelebbi vasárnap kezdődik (idén november 27-én). A szó jelentése eljövetel. A következő négy hétvége a Karácsonyra való készülődésről fog szólni, amit ilyenkor ünnepi vásárok és családi programok színesítenek. Csapjunk bele a Balaton környéki adventi forgatagba!




Adventköszöntő

Hol? Szántód Mikor? nov. 26.

Szombat 15 órától Adventköszöntő Szántódon. A rendezvénynek a Közösségi Ház ad otthont. A meghitt hangulató program koszorú- és ünnepi apróságok készítésével indul, majd közös sétával folytatódik a szántódi betlehemi jászolhoz, ahol a Soli Deo Gloria Kórus ad rögtönzött koncertet.

 

Advent a Malomban

Hol? Gyenesdiás Mikor? nov. 26 - dec. 17.

Advent a Malomban címmel tematikus gyógynövénynapokat rendeznek a gyenesdiási Festetics Fűszerkert és Herbáriumban. A természet csodás kincseivel ismerkedhetnek meg a látogatók advent jegyében. Lesz kreatív workshop, kencefice készítés és a karácsony gyógynövényei is terítékre kerülnek.

 

Téli Varázs

Hol? Siófok Mikor? nov. 26 - dec. 31.

A siófoki főtérre és a művelődési házba rendezett karácsonyi forgatag Szilveszter éjjelig nyújt ünnepi élményeket, számtalan programlehetőség várja az érdeklődőket. Lesznek karácsonyi koncertek, Mikulásnap, zenés-táncos mesejáték, bűvész show, kézműves délután, mézekalácsváros, színházi előadások, tűzvarázs, körhinta, hajózás és kisvonat.

 

Faluházi Advent

Hol? Zánka Mikor? nov. 27 - dec. 18.

E hét vasárnap szolid ünnepi díszbe öltözik a Faluház udvara. Elkészül az adventi koszorú és a Betlehem, melyekhez kis karácsonyfák vezetnek, utat mutatva a szeretethez. Idén újra megnyitják a Világító Adventi Kalendáriumot, így december 1-től Zánka ablakai ismét kinyílnak, és fényt árasztanak majd az adventi időszakban. Advent négy vasárnapján újabb és újabb gyertya lángja fog kigyúlni. Az első és a negyedik gyertyagyújtást közösen ünneplik a településen karácsonyi dallamokkal, forralt borral és jó hangulattal a Faluház udvarán.

 

Karácsonyi hangolódás

Hol? Zalaszentgrót Mikor? nov. 27 - jan. 1.

Karácsonyi adománygyűtés több helyen. A Szeretetkuckónál várják a karácsonyi cipősbobozokat, egy pohár forró teáért cserébe. Minden adventi vasárnapon Szeress-Leves-ház: kézműves és süteményvásár a Templom téren. Vidd magaddal a bögréd és megtöltik forró itallal. Vasárnap esténként távcsöves csillagászati bemutató a Piactéren. Mézes-város kiállítás a Házasságkötő teremben. December 4-én adventi jótékonysági futás. December 24-én éjféli mise. Január 1-én újévi fényfestés.

 

Forrás: Csodálatos Balaton, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> NÉGY KULTURÁLIS BOMBA 2023-RA

>> ITT SZÜLINAPOZZATOK: BALATONI JÁTSZÓHÁZAK