Presszó, latte, cappuccino a novemberi éjszakában


2023.11.06 - Balatonica
kávéfőző gép

A Kávéházak Éjszakája a találkozásokról szól. Az összművészeti kulturális fesztiválon színházi, irodalmi, zenés estek mellett workshopok, kóstolók és gyerekfoglalkozások színesítik a kínálatot. Veszprém legjobb kávéházai november 16. és 19. között várnak üdítő programokkal.




A XX. század első évtizedeiben, a klasszikus kávéházi irodalom időszakában sem feltétlenül azért mentek az írók a Japánba vagy a New York Kávéházba, mert csak és kizárólag ott tudtak verset, novellát vagy újságcikket írni, sokkal fontosabb volt a társaság, az inspiráló beszélgetések, a tréfák, a kultúrával átitatott és együtt eltöltött idő. A szervezők filozófiája szerint minden kávéháznak van egy lelke, amely odavonza a szerelmespárokat, barátokat, társaságokat, családokat, vagy éppen a gyerekeket. 

A VEB2023 program fontos célja, hogy Veszprém kávéházai, klubjai és bisztrói időről-időre hasonló szellemiségű kulturális találkozóhelyekké váljanak. A november 16. és 19. között megtartott kulináris fesztiválon az alábbi helyszínek vesznek részt: Papírkutya, Cafe Frei, Kunszt!, Koko Terasz, Tizen1, Mákmoiselle, Kávé&Teaház az Íródeákhoz, Marica, Incognito, Fricska, Monokli brunch&cafe, Terem Bár, Wine&Vinyl Bar/Store, Hangvilla

 

 

Forras: kavehazakejszakaja.hu, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> MA MUSZÁJ LESZ CAPPUCCINÓT INNI

>> GYERTEK VESZPRÉMBE A KÁVÉHÁZAK ÉJSZAKÁJÁRA! (2022)