Öt kalandpark a Balaton körül, ahol próbára tehetjük bátorságunkat


2022.07.28 - Balatonica
Kalandparkok a Balaton körül

Amikor a strandolás egyhangúvá válik, érdemes felrázni a nyaralást merészebb kihívásokkal. A Balaton környéki kalandparkok minden korosztálynak kínálnak szórakozást. Összegyűjtöttünk néhány célpontot a komfortzónából kimozduláshoz.




Zamárdi - Zamárdi Kalandpark
A Zamárdi Kalandpark az autópályától és a Zamárdi-Felső vasútállomástól mintegy száz méterre, egy harmincötezer négyzetméteres ligetben található. A kifeszített köteleken létrehozott változatos akadályok és a mintegy másfél kilométernyi csúszópálya sportosan izgalmas szórakozást kínál gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Az igazán bevállalósak 15 méter magas ugrótoronyból tehetik biztonságosan próbára bátorságukat. 

Balatonfűzfő - BalatoniBob Szabadidőpark 
A BalatoniBob Szabadidőpark területén működő Serpa Kalandparkban négy különböző nehézségű kalandösvény, továbbá drótkötél-csúszda, íjászat és mászótorony várja az érdeklődőket. A kisebbeknek készült akadálypályát már 5-6 éves kortól és kb. 120 cm magasságtól ajánlják, ez a pálya kilenc elemből áll. A kicsit nagyobb gyerekek - 130 cm felett - innen folytathatják további hét elem meghódításával a kalandozást. A felnőtteket három nehézségi fokban (kezdő, haladó, profi) felépített akadálypája várja. Ugyanitt találhatóak bobpályák, paintball pálya, játszóház, ingyenes fitneszpark, játszótér és kilátó. 

Csopak - Balatoni Élménypark
3,5 hektáron terül el az izgalmas és extrém játékokat felsorakoztató kalandpark Csopakon. A klasszikus, fák közé tervezett kötélpályán kívül, kipróbálhatjuk a biciklizést a levegőben, vagyis az 5 méter magas drótkötélpályán, de ha még magasabb élményekre vágyunk, meg se álljunk a 15 méter magas hintáig vagy a 18 méter magas toronyból induló csúszkáig. A legkisebbeknek is tartogat élményeket a park: vizes játékok, minigolf, óriás sakk és kisvonat várja az apró kalandorokat. 

Balatonboglár - Balatonboglár Kalandpark
Siófoktól 20 percre, közel 2 hektárnyi zöld területen található az erdei kalandpark, és a Gömbkilátó. A 4 km drótkötélből álló, különböző nehézségi szintű kötélpályán próbára tehetjük ügyességünket és erőnlétünket. Emellett van bobpálya, játszótér és falmászó torony, és kipróbálhatjuk az íjászatot is. 

Zalaszabar - Zobori Élménypark
Közel van a Balatonhoz és Zalakaroshoz is, így ha meguntuk a pancsolást, ellátogathatunk Magyarország legnagyobb élményparkjába. A hagyományosnak mondható kötélpályákon, óriáshintán és paintballon túl, itt lehetőség van többek között vízi dodzsemezni, hullámvasutazni, mini markolózni. Kipróbálhatunk mindenféle szimulátort, virtuális valóság élményt, mindenféle vizes és száraz csúszdát, és ha egy kis nyugalomra vágyunk, állatokat is simogathatunk.

KAPCSOLÓDÓ
>> Öt kilátó a Balatonnál, amit látni kell
>> Állítsátok meg a világot! Ki akarok szállni.
>> Az eső napos oldala