Neon világ Mindszentkállán


2023.10.03 - Balatonica
retró neon fények

A Káli-kapocs egy semmihez sem fogható kultkocsma Mindszentkállán, a Káli-medencében. A szeptember 20-i megnyitó óta egy szabadtéri neonmúzeumot is meg lehet csodálni a hátsó udvaron. Legalábbis október 7-ig, a szezon fergetegesnek ígérkező záróbulijáig.




Az eddig kiállított neonok mellé újabb neonokat újított fel a Káli-kapocs romkocsma csapata, hogy a múzeumot még fényesebbé varázsolják a nagyérdemű látogatók számára. Ahogy írják, a neonok számára ez lehetne egy olyan rezervátum, ahol megmenekülhetnének a vastelep elől. 

A művészeti projekt célja az eddigi összegyűjtött, megmentésre váró neonok új kontextusba helyezése, hogy ezekből az elfeledett nagyvárosi hulladékokból a Káli-kapocs hátsó udvarán egy bemutató teret biztosítsanak ezen tárgyak számára. A neon reklám több generáció emlékezetében pozitív, nosztalgikus élményt jelent, erős kontrasztot képez a mai reklámokkal szemben, az idő múlása plusz funkciókkal ruházta fel őket, elég giccses, de hiteles nyomatok.

 

 

Október 7-én, azaz e hét szombaton Zenés-Táncos Kapocs Záróval készülnek, hogy a megszokott módon, a vendégekkel együtt mulatva zárhassák le az aktuális szezont (idén épp a tizediket). Lesz étel-ital, zene-tánc és a jól megszokott Kapocs hangulat. Délután 4-től táncház a Kapocs hátsó udvarán Nagy Kincső vezetésével. Este 7-től pedig Berger Vs. Silye fogják szolgáltatni a talpalávalót.

 

Forrás: welovebalaton.hu, Fotó: Káli-kapocs FB-oldala

KAPCSOLÓDÓ

>> BOR, FOTÓZÁS, BALATON: ANALÓGIA A VILLA GYETVAIBAN

>> MÁMOROS ÉKSZERKIÁLLÍTÁS A DUBNICZAY-PALOTÁBAN