Nemzetközi gyűjteményből nyílik kiállítás Tihanyban


2024.01.27 - Balatonica
tihanyi apátság

Az erdélyi származású műgyűjtő Böhm József nemzetközi kortárs kollekciójából látható kiállítás az apátság galériájában. Az Égi geometria címet viselő tárlat február végéig látogatható Tihanyban, utána Salföldre és Sümegre költözik tovább.




Böhm Józsefet műgyűjtőként előbb páratlan gazdagságú erdélyi képzőművészeti gyűjteménye tette ismertté, az utóbbi években azonban a folyamatosan gyarapodó nemzetközi kortárs gyűjteménye is jelentős figyelmet váltott ki. Ebből, a konkrét, geometrikus és lírai absztrakt irányzatokhoz tartozó művészek munkáit tartalmazó gyűjteményből nyílt kiállítás az apátság galériájában. A kollekció darabjai Tihany után Salföldön, majd Sümegen lesznek  láthatók. A törzsanyagot minden helyszínen más és más alkotások helyeznek majd újabb kontextusba és kínálnak újabb értelmezési lehetőségeket.

A 2022-ben felújított galéria révén különböző korok találkozhatnak az apátságban, a bencések ezáltal szeretnének párbeszédet folytatni a művészettel. A kiállított mesterek között láthatjuk Lakner László, Maurer Dóra, Haász István, Ingo Glass, Reinhard Roy, Haraszty István és sokan mások munkáit. A kiállítás minden péntektől vasárnapig várja a látogatókat, a tél legvégéig.

 

Forrás: HírBalaton / Tihanyi Visszhang, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> TIHANY SZENZÁCIÓJA A NYÁRRA

>> BAROKK ÉS KORTÁRS ZENE LÉP PÁRBESZÉDRE TIHANYBAN