Megnyitott a Buzsák-Csisztafürdő Látogatóközpont


2023.08.25 - Balatonica
cinege nádas

2023. augusztus 24-én ünnepélyes keretek között adták át a Berek Látogatóközpontot a Somogy vármegyei Buzsákon. A létesítmény megvalósítására uniós források felhasználásával több mint félmilliárd forintot költöttek. Mit kap ezért a látogató?




Az újonnan átadott Berek Látogatóközpontban több interaktív kiállítóhely mutatja be a Nagyberek növény- és állatvilágát, illetve Buzsák népművészetét, de helyet kapott benne egy színházterem is, amely alkalmas közösségi rendezvények megtartására. A látogatóközpont egész évben nyitva áll a vendégek előtt, a látogathatóságot nem befolyásolják az időjárási tényezők. Többnyelvű interaktív tárlatvezetés szolgálja a vendégeket. A földszinten állandó kiállítás látható, emellett a süllyesztett nézőtérrel ellátott belső kiállítótér előadások, koncertek, egyéb speciális igényeket is kielégítő programok megszervezésére szolgál.

A Buzsák-Csisztafürdő Látogatóközpont legnagyobb attrakciójának ígérkezik, egy a kifejezetten általános iskolás korosztályt célzó – de a játékos felnőtteket egyaránt megérintő – interaktív kiállítás, melyben a hagyományos bemutatóhelyekkel ellentétben minden megfogható, megérinthető, forgatható. A Nagy-Berek élővilágát úgy tárják a látogató elé, hogy a lehető legkevesebb szöveg mellett élmények segítségével fedezhessék fel a lápi élővilág sajátosságait, és egyedi jellemzőit.

Mindezt egyedi interaktív kiállítási- és multimédiás eszközök segítségével, mely alapvetően meghatározza egy korszerű kiállítás mennyire képes felkelteni a fiatalok és a turisták érdeklődését. Az alapvetően egy nagy térbe tervezett kiállításban megjelenítik a Nagy-Berek lápi élővilágának legérdekesebb fajait és azok jellemzőit a rendszertani kategóriáknak megfelelően. A tér egyik attrakciójaként a térben található egy valódi vízibob, melybe beülve a mai kor követelményeinek megfelelő VR szemüveg segítségével lápi utazásra invitálják a látogatókat.

 

 

Forrás: csodalatosbalaton / MTI, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> ORSZÁGBÉRLETTEL A BUZSÁKI TERMÁLFÜRDŐBE

>> KÉT ÚJ BALATONI GYÓGYFÜRDŐT AVATTAK