Kísértetjárta rajzfilmek a Halloween hétvégére


2022.10.27 - Balatonica
töklámpás macska pók gyertya boszorkánykalap

Az előttünk álló négy napos szünet elsősorban a Mindenszentek és a Halottak Napja miatt piros betűs ünnep. A gyerekeknek mégiscsak a Halloweenra beszerzett jelmezekről és édességekről fog szólni a hétvége. Három ijesztgetős rajzfilmet ajánlunk, amelyek segítenek ráhangolódni a halloweeni szokásokra.




Rém Rom 

(Monster House, 2006)

Három jó barát felkerekedik, hogy fényt derítsen a szomszédos elhagyatott ház rémisztő titkaira. A ház látszólag emberekre éhezik – és önálló életet él. Robert Zemeckis és Steven Spielberg rémisztő meséjét jelölték a legjobb animációs film Oscar-díjára. A gyártó Netflix 7 éves kor felett ajánlja.

 

Coraline és a titkos ajtó

(Coraline, 2009)

A tizenkét éves Coraline vidékre költözik a családjával. Egyik nap különös felfedezést tesz: rábukkan egy titkos ajtóra, amely mögött a saját életének látszólag jobb és érdekesebb változatába csöppen. Csak egy dolog furcsa, mindenkinek gombszeme van. A nagyszerű kaland egyre veszélyelyesebbé válik és Coraline minden bátorságára szüksége van, hogy kiszabaduljon ebből a világból. Az amerikai bábfilm Neil Gaiman regényéből készült, a videán szinkronosan látható, 12 éves kortól ajánljuk.

 

Ebcsont beforr

(Frankenweenie, 2012)

Tim Burton fekete-fehér animációs filmjében a kis Victor legjobb barátját, Sparky kutyát elüti egy autó. A fiú kétségbeesésében fejébe veszi, hogy feltámasztja Sparkyt. A tudományos kísérlet sikerrel jár, és a fiú legnagyobb örömére az összefoltozott eb életre kel. Sajnos azonban Victor és környezete, az amerikai kisváros nemsokára szembesül azzal, hogy Sparky már nem az a barátságos kutyus, aki volt. A Disney+ csatornán nézhető, 16 éves kortól ajánlott.

 

Forrás: screenrant, Grafika: Pixabay

KAPCSOLÓDÓ

>> KIHAGYHATATLAN MAGYAR MOZIPREMIEREK

>> SOROZATOK, AMIK VISSZAHOZZÁK A NYARAT