Sorozatok, amik visszahozzák a nyarat


2022.09.20 - Balatonica
Sorozatok, amik visszahozzák a nyarat

Abban a pillanatban, hogy véget ér a nyár, máris hiányozni kezd. Ha nagyon nincs kedvünk szembenézni az évkezdéssel és a rövidülő nappalokkal, az alábbi sorozatajánló pont kapóra fog jönni. Összeszedtük az elmúlt évek vakációszagú tévés történeteit, hogy a nyárutó is napsütötte tájak közt telhessen.




Camping (HBO)

A Jennifer Garner főszereplésével forgatott minisorozatban középkorú párok kempingeznek a vadonban, kiskamasz gyerekeik társaságában. A kényszerű összezártság napok alatt mindenkiből a legrosszabb énjét hozza ki, sorra lepleződnek le az addig sikerrel takargatott titkok. A gonosz humorú szatírában senki nem úszhatja meg szembenézés nélkül. Ugyanakkor meseszép erdős tájakon járunk, amitől kedvünk támad felidézni a nyári kirándulások friss emlékképeit.

 

Nine Perfect Strangers (Amazon Prime)

Aki járt már elvonuláson, azonnal bele fog merülni az ezoterikus hangulatú történetbe – aki még nem, ezek után kétszer is meggondolja, hogy befizessen-e ilyenre. A Nicole Kidman játszotta spirituális vezető külön gonddal válogatja össze a résztvevőket, akiket aztán mind a saját komfortzónáján jócskán kívülre lök, hogy megmutassa, ott kezdődik az igazi élet. Kérdés, hogy túlélhető-e a közel sem kockázatmentes kísérlet. A táj egy privát nagybirtok, egyfajta rezervátum, olyan, amilyenről fantáziálni szoktunk, amikor a lottó ötös sorsolást várjuk. 

 

The White Lotus (HBO)

A tavalyi év váratlan a sikere. Látszólag egy átlag amerikai család éves nyaralása Hawaiin, valójában társadalmi korrajz jelenünkről: a kivételezett gazdagokról és a jobb híján nekik dolgozó, sok esetben műveltebb és ambiciózusabb csoportokról. A készítők nem hoznak ítéletet, inkább rávilágítanak tipikus jelenségekre, és azok lehetséges, gyakran tragikus kifutására. A gyönyörűen fényképezett emberek és tájak egy valóban egzotikus vidékre repítenek. 

 

The Lake (Amazon Prime)

Végre egy nyári történet, amiben nyugodtan hátradőlhetünk és nem kell lerágnunk a tíz körmünket izgalmunkban. A kanadai tóvidéken játszódó családi újraegyesülés történet felsorakoztatja a vidéki kisközösségek karakterfiguráit: a versengő anyukáktól kezdve a kitörni vágyó fiatalokig. Óvatosan adagolt dráma, sok-sok helyzetkomikum, és leginkább tökéletes kikapcsolódás. A kanadai természet pedig, akárhogy is nézzük, lélegzetelállító. 

 

Surviving Summer (Netflix)

Akik emlékeznek még az egykor kultikus Szívtipró gimire, biztosan szívesen utaznak vissza az ausztrál tengerpartra. Generációkkal később még mindig az első nagy szerelem, a felnőtt élet tervezgetése, és az utolsó sulis nyarak önfeledtsége a téma. A nyári sportok hódolóinak külön élvezet lesz a rengeteg szörfös jelenet, a többiek gyönyörködhetnek a napbarnított testekben és a víz szivárványos tükröződésében – csakúgy, mint amikor kifekszünk a strandra. 

 

KAPCSOLÓDÓ

>> KÖNYVES PODCASTOK HOSSZÚ ŐSZI SÉTÁKHOZ

>> KIHAGYHATATLAN MAGYAR MOZIPREMIEREK