Kézműves virágbolttal szépül a veszprémi utcakép


2023.11.17 - Balatonica
rózsaszín pasztell virágcsokor

A VEB2023 EKF Utcakép Fejlesztési programjának már sikeres helyszíneihez Vukmirovits Nóra virágkötő és a Szezøn Fenntartható Virág csapata csatlakozik, egy olyan kreatív virágos szolgáltatással, amely egyszerre erősíti a közösséget, szépíti a környezetét és mutat be egyfajta új szemléletet.




A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Utcakép Fejlesztési programjának támogatásával huszonötödikként egy izgalmas virágbolttal gazdagodik Veszprém belvárosa november 17-étől. Ezúttal a Vár Áruház közvetlen szomszédságában, a csak „régi táskásként” ismert, üresen álló üzlethelyiséget tölti meg új tartalommal egy környezeti tudatosság iránt elkötelezett profi csapat.

A vállalkozás már korábban is arra törekedett, hogy a hazai, szezonális virágok vásárlására ösztönözzenek, ezzel is csökkentve a virágok távoli országokból aló szállításának környezeti terhelését. Felhívják a figyelmet a lebomló, természetes alapanyagú csomagolások használatára, az esővízgyűjtésen keresztül a tudatos vízhasználat fontosságára. A komposztálással és a napenergia felhasználásával, magyar virágok, növények és hazai kézműves termékek értékesítésével igyekeznek csökkenteni a kereskedelemmel járó ökológiai lábnyomot.

Terveznek pop-up kitelepüléseket egy-egy veszprémi és régiós rendezvényen, vásáron, jelenlétükkel és szóróanyagaikkal is népszerűsítve a vállalkozás környezet iránti elkötelezettségét.

 

 

Forrás: veszprembalaton23, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> ITT NYÍLIK A LEGTÖBB VIRÁG

>> VIRÁGOK ÉS KÖZÖSSÉG: MAGYAR TELEPÜLÉSEK PÁLYÁZNAK