Jól fogy a hamburger és a sör a balatoni Intercity járatokon


2023.08.15 - Balatonica
hamburger fries szakállas férfi

A turisztikai szezon alatt naponta 124 járat közlekedik valamelyik utasellátó szolgáltatással, köztük bisztró- vagy étkezőkocsi, illetve háló- vagy fekvőhelyes kocsival. A Balaton InterCity járatokon június elejétől már 2500 hamburger és 4375 korsó sör fogyott.




A három éve újjászervezett fedélzeti és állomási vendéglátás népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint a közel telt házas nemzetközi vonatok, a balatoni étkezőkocsik teljes kihasználtsága és az egyre bővülő szolgáltatások. 

Az idei nyári szezonban tíz étkezőkocsiból – amelyek a Balaton IC-ben is közlekednek – hat már kívülről és belülről is megújult. Az utasok is elégedettek a fejlesztésekkel, ezt bizonyítja, hogy a Balaton InterCityken június eleje óta már 2500 hamburger és 4375 korsó sör fogyott.

A nyári szezonban Budapest és Keszthely között két­óránként közlekednek belföldi forgalomban étkezőkocsik a Balaton IC vonatok részeként, amelyekben a jellegzetes magyar fogások mellett streetfood jellegű ételek is megtalálhatóak. Reggelinek kérhetünk tülörtojást vagy rántottát, bécsi virslit, esetleg zöldségpástétomos kenyeret lila hagymával. A napközbeni étkezéshez választhatunk snack lángost mártogatósokkal, különféle lepényeket, rántott hagymakarikát, amerikai hot-dogot, ugyanakkor vannak levesek (gulyás- és meggyleves), különféle saláták, valamint nagy kedvencként a hamburger-sör kombináció. A rendes főételek közül rendelhetünk paprikás csirkét galuskával, lecsós sertéssültet karikaburgonyával, zöldéges paellát, illetve gyerekmenüket. A további szezonális ajánlatokat itt böngészhetitek.

 

Forrás: sonline.hu, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> ÚJ KORSZAK INDUL A BALATONI VONATOZÁSBAN

>> HAMBURGEREK ÚJRAHANGOLVA A BALATON KÖRÜL