Hol tart most a japán animáció?


2023.11.14 - Balatonica
anime plakátok

Idén is lesz Anilogue! A 21. Nemzetközi Animációs Filmfesztivált november 28. és december 3. között rendezik meg Budapesten. A mindig megbízható minőségérzékkel válogatott programból három japán animét ajánlunk.




A FIÚ ÉS A SZÜRKE GÉM

Egy Mahito nevű fiatal fiú, aki az édesanyja után vágyakozik, egy olyan világba merészkedik, amelyen élők és holtak osztoznak. Ott a halál véget ér, és az élet új kezdetet talál. Félig önéletrajzi ihletésű fantasy az életről, a halálról és az alkotásról, tisztelgés a barátság előtt. Hayao Miyazaki legújabb rendezése.

 

TŰZMADÁR – A VIRÁG EMLÉKE

A kietlen Eden17 bolygón történt tragédia, szerelmének elvesztése után Romi, hogy életét a fia számára meghosszabbítsa, fagyott álomba merül. Ám egy hiba folytán 1300 évvel később egyedül ébred a távoli jövőben. A bolygót ekkorra már benépesítették új lakói, és Romi az általuk épített hatalmas város, Eden17 királynője lesz. Egy napon útnak indul a Földre, hogy  teljesítse a kisfiának tett ígéretét. Az Osamu Tezuka legendás mangasorozatán alapuló történet új befejezést kap ebben a Shojiro Nishimi rendező és a STUDIO4℃ által készített látványos filmben.

 

KOMADA – A LEGENDÁS WHISKY NYOMÁBAN

Kotaro, aki egy japán kézműves whiskyvel kapcsolatos projekten dolgozik, felkeresi a Komada lepárlóüzemet. A családi vállalkozás élén álló fiatal nő, Rui keményen dolgozik azon, hogy újra előállíthassák a védjegyükké vált whiskyt, a Koma-t, amelynek gyártásával évekkel ezelőtt fel kellett hagyniuk. Ehhez azonban nemcsak az anyagi források hiányoznak, hanem számos információnak is a nyomára kellene bukkanni. Masayuki Yoshihara a világhírű Annecy Animációs Fesztiválon debütált.

 

Forrás: urania-nf.hu, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> MEGVANNAK A MAGYAR MOZGÓKÉP FESZTIVÁL NYERTESEI

>> KÍSÉRTETJÁRTA RAJZFILMEK A HALLOWEEN HÉTVÉGÉRE