Hogy cseng a dolomit dallama?


2023.09.21 - Balatonica
handpan hangszerek

Október 7-én a Természetre hangolva eseménysorozata RÁADÁS koncertet szervez Füzesi Gergely (handpan) és Bakai Márton (hegedű) együttműködéséhez Gyenesdiás földöntúli dolomitbányájába, ahol a művészek és a hallgatóság együtt élvezhetik a természet és a dallamok összefonódását!




A TERMÉSZETRE HANGOLVA csapata az egész szezonban csodálatos akusztikus koncerteket szervezett a természetben. Hitvallásuk szerint: tökéletes egyszerűséggel és minimális környezetterheléssel.

Az október 7-én délután 4-re szervezett koncerten a gyenesdiási kőbányában Füzesi Gergely handpan előadó fog zenélni. Geri négy éve foglalkozik csoportos és egyéni meditatív koncertekkel és hangmeditációkkal. Ezzel a különleges hangszoborral szívesen kísér jógaórákat, részt vesz különböző elvonulásokon, kiállításmegnyitókon, meditáción vagy éppen fesztiválokon. A handpan varázslatos éteri hangzása távoli helyekre repíti az embert, a hétköznapokról egy pillanatra elvonja a figyelmet. Dalait, kompozícióit saját megélései ihletik, minden melódia egy történetet mesél el, melyet a közönség könnyedén a magáénak tud érezni. Ezúttal az ország egyik kiváló improvizációs hegedűművészével, Bakai Mártonnal érkezik az északi part csodás helyszínére, mely számukra is új élményt, tapasztalást nyújt.

 

 

Forrás: Facebook esemény, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> ZÓRA ÉLMÉNYKONCERTJE A GYENESDIÁSI MOZIBAN

>> ZSÁGER BALÁZS KONCERTJE A HALÁP-HEGYI KRÁTERBEN