Ha kimaradt Inota, most pótolhatod a fővárosban


2024.03.04 - Balatonica
biodóm fényművészet

A Veszprém-Balaton 2023 egyik szenzációja volt a kortárs audiovizuális INOTA Fesztivál. Az esemény fényművészeti szeletét valamelyest felidézheti a budapesti Biodome-ban most nyílt Fénydóm élménykiállítás, amely még két hétig látogatható.




A Biodóm a Budapesti Állatkert nagyszabású bővítése, amely egyszer majd Pannon Park néven egy szubtrópikus parkrészként fog megnyílni a nagyközönség előtt, jelenleg fejlesztés alatt áll. Idén több izgalmas projektet is befogadott a félkész épület. Március 1. és 17. között a Fénydóm vendégeskedik az emblematikus üvegkupolák tágas tereiben. A jellegzetes lilás megvilágítás ez idő alatt a főváros egén mindenfelől látható.

A kiállítás az INOTA fesztivál fényművészeti programját is szervező COLLOC Productions, illetve Centrum Production kezdeményezése. A projektben partnerként vett részt a hatalmas fényfestéseiről ismert LaLuz Visuals, valamint a nemzetközileg elismert finn fényművész, Karl KolaA fényalkotásokat számos intelligens világítóeszköz, projektor és nagy teljesítményű diavetítő segítségével hozták létre a művészek. Ezek az eszközök együttesen körülbelül 100 kilowatt elektromos energiát igényelnek annak érdekében, hogy a legjobb vizuális élményt nyújtsák a Fénydóm keretein belül. 

 

 

Hasznos infók: minden nap 17 és 22 óra között tudtok kilátogatni a városligeti helyszínre, de mivel legalább 1 órát tart a bejárás, legkésőbb 21 óráig van beléptetés. A helyszínen is tudtok jegyet vásárolni, ahol egyébként ruhatár és természetes fűtés is van.

Forrás: 24.hu, Fotó: Fénydóm Facebook

KAPCSOLÓDÓ

>> MITŐL SZÓLT EKKORÁT AZ INOTA FESZTIVÁL?