Csakis ezt fogyaszd lefekvés előtt!


2022.10.18 - Balatonica
hűtő zöldség-gyümölcs

Újabb kutatás jelent meg arról, hogy a késő esti falatozás elhízáshoz és alvásproblémákhoz vezet, hiába élünk máskülönben egészséges módon. Mit tegyünk, ha mégis megéheznénk a lefekvés előtti órákban? Szerencsére van néhány tippünk.




Meggy

A fanyar cseresznye az antioxidánsok gazdag forrása. A legújabb orvosi kutatások szerint a sportolás okozta gyulladásoktól a jobb alvásig számos egészségügyi haszonnal jár a fogyasztásuk.

 

Banán

A banán gazdagon tartalmaz alvást elősegítő tápanyagokat, például magnéziumot, triptofánt, B6-vitamint, szénhidrátot és káliumot, amelyek mindegyike összefüggésbe hozható a jobb alvással.

 

Pisztácia

A pisztácia kiemelkedik a többi diófélék közül az alvást elősegítő melatonin magas szintjével. A körülbelül egy órával lefekvés előtt elfogyasztott maroknyi natúr pisztácia jó éjszakai alvást biztosít.

 

Zabkása

A forró zabkása nem csak reggelire való. A teljes kiőrlésű gabonafélék, mint a zabpehely, jó rostforrások, segítik a szervezetünk lecsillapítását éjszakára és feltétlen egészségesebbek, mint a hidegen fogyasztott finomított termékek. 

 

Joghurt

A joghurt kiváló kalciumforrás, mely ásványi anyag a melatonin előállításában közreműködik. A joghurt, különösen az édesítetlen görög joghurt gazdag kazein-fehérjében, ami csökkentheti az éhségérzetet másnap reggelig.

 

Száraz keksz 

A szénhidrát és a fehérje egyensúlyát kínáló snackek támogatják az állandó vércukorszintet. Így a teljes kiőrlésű keksz és egy vékony szelet könnyű sajt vagy egy darab főtt tojás nem fog megártani a késői órákban sem, főleg ha 200 kalória alatt tartjuk a bevitelt.

 

Az egyéni ételallergiákra és érzékenységekre való odafigyelés mindenki saját felelőssége.

 

Forrás: Healthline, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> A KÁVÉZÁS A HOSSZÚ ÉLET KULCSA

>> GESZTENYÉBŐL VARÁZSOLT FINCSI DESSZERTEK