Balatoni kisvárosok ünneplik a költészetet


2024.04.06 - Balatonica
könyvek kisvonatban

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Ebből az alkalomból minden évben irodalmi előadóestekkel, könyvbemutatókkal, egyéb kulturális csemegékkel készülnek a Balaton környéki települések is.




BALATONAKARATTYA

Az ünnepi eseménynek a könyvtár ad otthont, április 11-én 16.30-kor. Versmondással, felolvasással tiszteleghetünk kedvenc költőink előtt, mindenki szabadon hozhat egy verset. Egy csésze teára mindenkit vendégül látnak.

 

SIÓFOK

A programok helyszíne a Kálmán Imre Művelődési Központ színházterme. Áprlis 11-én délelőtt óvodásoknak, délután kisiskolásoknak lesz gálaműsor, mindkét idősávban Gryllus Vilmos ad elő megzenésített verseket. A belépés díjtalan.

 

BALATONKENESE

Helyszín a Balatonkenesei Művelődési Ház és Könyvtár. Egész napos program április 12-én, vendég lesz a Bojtorján Együttes énekese, tartanak rendhagyó irodalomórát, és végül Latinovits Zoltánról is megemlékeznek.

 

FONYÓD

A Művelődési Központban vendég lesz Nyáry Krisztián, aki 2012-ben kezdte publikálni a magyar írók és költők szerelmi életéről szóló írásait. Április 12-én a szerzővel beszélget az egyik legismertebb krimiíró Zajácz D. Zoltán.

 

 

Forrás: csodalatosbalaton.hu, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> A HÉT IDÉZETE A KÖLTÉSZET NAPJÁN

>> TÖBB HELYSZÍNEN IS ÜNNEPLIK A KÖLTÉSZET NAPJÁT A BALATON KÖRNYÉKÉN

>> HARAGOS BALATON - ZAJÁCZ D. ZOLTÁN KÖTETBEMUTATÓJA NYÍREGYHÁZÁN