Balatoni ajánlatok a turizmus világnapjára


2023.09.25 - Balatonica
fehér cipő és póló bőröndben

A Turizmus Világnapját 1980-ban jegyezte be az ENSZ turisztikai világszervezete, hogy felhívja a figyelmet a turizmus pozitív hatásaira, úgymint gazdasági növekedés, munkahelyteremtés és kultúrák közötti nyitás. 2023-ban a zöld befektetések állnak a világnap fókuszában. Szemezgettünk a balatoni programajánlatok között.




AHOL KÜLÖN NEM JELEZZÜK, A PROGRAM A HIVATALOS VILÁGNAPON, AZAZ SZEPTEMBER 27-ÉN LÁTOGATHATÓ.

Badacsonyban élménytúrát és szakvezetéses bortúrát is tartanak, utóbbinál szeptember 30-án átélhetjük a szőlőültetvények csodáját és megízlelhetjük az aromákban gazdag, szép tónusú fehérborokat. 

Balatonfüred tematikus sétáin anekdotákat hallhatnak Blaha Lujzáról és Jókai Mórról, valamint a legelsőnek mondott 1825-ös Anna-bálról és a hozzá fűződő hagyományokról. A sétán a vendégek megcsodálják a város ikonikus épületeit.

Gyenesdiáson felfedezőtúrát szerveznek a Keszthelyi-hegységben.

Hévízen a város tematikus vezetett sétáinak mindegyikéből kínálnak kis ízelítőt: a Fürdőkultúra séta, a Villaséta, a Templomtúra, a Geobotanikai séta legérdekesebb részeit csempészik a két különleges alkalommal (27-én és 30-án) megtartott MINDENEGYBEN túrába.

Siófokon "Szobrok, séták, emlékek" jeligére kódfejtő sétát indítanak.

Szigligeten igazi kuriózumnak ígérkezik a holdfénytúra szeptember 29-én. Vajon milyen lehetett a naplemente a 16. században? Erről is szó lesz a várnéző túrán, mely során feltárulnak a közel 800 éves erődítmény titkai.

Tapolcán „élő iskolaórát” tartanak turizmus tagozatos helyi diákok részére, akiknek bemutatják az irodát, annak szolgáltatásait és működését.

Tihanyban szüreti családi túra lesz a Belső-tó körül szeptember 30-án délelőtt.

Zamárdiban kerékpáros túra indul Tótokilap pusztára, a hétvégére pedig SUP túrát hirdettek meg a Balatonon.

 

Forrás: turizmus.com, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> A VILÁG 5 PONTJA, AHOL JÓ BEFEKTETÉS DIGITÁLIS NOMÁDKÉNT ÉLNI

>> EGYRE TÖBB KÜLFÖLDI VÁLASZTJA A BALATONT