Badacsonyi borok a New York Palotában


2024.02.18 - Balatonica
new york kávézó mennyezete

A Badacsonyi borvidék színe-java Budapest egyik legimpozánsabb épületébe, a pazar New York Palotába költözik egy napra március 23-án. A számos borászatot, kiállítót és szakmai programot felvonultató „Badacsony New Yorkban” eseményen idén rekordszámú borászat vesz részt.




Egyre több és egyre jobb borászat képviseli Badacsonyt világszerte. A New York Palotában 38 borászat várja a látogatókat díjnyertes boraival. A 2021-es évjárat kiemelkedő volt az elmúlt évtizedből, de 2022 is nagyon jónak bizonyult. A Top 100 legjobb magyar borok között szereplő 2021-es Váli Birtok Tabula Rasa tétele biztos kóstolható lesz.

Az esemény menetrendje bejáratott koreográfia szerint alakul: 14 órától a kiállítók meghívásos alapon a szakmai partnereket és a sajtó képviselőit fogadják. 15 óra után a nagyközönség számára is megnyílik a terem, minden borszeretőt vár az exkluzív kóstoló. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén sem hiányozhat az eddig mindig nagy sikernek örvendő egyedülálló mesterkurzus, amely két fantasztikus szakember közreműködésével kerül megrendezésre 16 órától. A kiváló ételeket most is Wolf András, a New York Kávéház és a Salon étterem executive séfje, a Bocuse d’Or Akadémia tagja készíti el.

 

 

Forrás: funzine.hu, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> MAGYAR BOR NAGYDÍJ: BALATONI PINCÉSZETEK NYERTEK

>> MIHEZ KEZD A MESTERSÉGES INTELLIGENCIA A BOROKKAL?