A termálvizek 5 nemzetközi fővárosa


2024.01.15 - Balatonica
nő kádban sziklás kilátás

Nincs is annál jobb a hideg téli napokon, mint forró gyógyfürdőben áztatni magunkat. A termálvíz egészségügyi csodáját évszázadok óta élvezi az emberiség. Öt olyan külföldi úticélt ajánlunk, amelyek némiképp felveszik a versenyt a máskülönben iparágvezető magyarországi fürdőkkel.




BATH

A római kori Nagy-Britannia kedvenc gyógyfürdője az Egyesült Királyság egyetlen természetes termálfürdőjének ad otthont. Az eredeti római fürdő egészségügyi okok miatt már nem látogatható, de a modern kori fürdőzők ugyanolyan természetes ásványi anyagokban gazdag vizekbe merülhetnek, mint az egykori kelták és rómaiak – természetesen modern kezelésekkel kiegészítve.

 

AQUITÁNIA

A Bordeaux környékén és a baszk tengerparton húzódó régió Franciaország vitathatatlan fürdőcentruma, ahol az ország 170 gyógyfürdője közül 30 található. Az itteni talajok hihetelen erős koncentrátumú ásványi sókkal és nyomelemekkel gazdagítják a vizet. Mivel a világ egyik legismertebb borvidékéről beszélünk, errefelé egyedülálló az innovatív borkóstolós gyógykezelések kínálata.

 

 

COSTA RICA

Costa Rica zöldellő esőerdei és parázsló vulkáni kürtői között több száz melegforrás és néhány kiváló gyógyfürdőhely található, amelyek a vulkáni iszapmasszázstól a temazcalig – egy maja wellness gőzfürdő rituáléig rengeteg meglepetéssel szolgálnak. Utóbbit egy sámán vezetésével, énekléssel, meditációval és aromaterápiával prezentálják. Mindezt az esőerdő megnyugtató hangfürdőjével körülölelve élvezhetjük.

 

IZLAND

A vulkáni turizmus világfővárosa, Izland ásványi anyagokban bővelkedő geotermikus medencéket és lélegzetelállító természeti tájakat kínál a gyógyfürdőzést keresőknek. A Blue Lagoon, Izland leglátogatottabb wellness látványossága kénben és szilikát ásványi anyagokban különösen gazdag gyógyvízzel szolgál, amely a legtöbb örökletes bőrbetegségre jótékony hatással van.

 

JAPÁN

Japánban országszerte mintegy 3000 – onsen néven ismert – meleg vizű forrás található. Szerteágazó egészségügyi és közösségépítő haszna miatt nem meglepő, hogy az évszázadok során az onsenben való áztatás a japán élet és kultúra szerves részévé vált. Sok természetes gyógyforrást alakítottak át beltéri (noten-buro) vagy kültéri (roten-buro) élményfürdővé. Egyesek nyitottak a nagyközönség előtt, mások magánlétesítmények (pl. hotelek) tartozékai.

 

Forrás: bucketlisttravels.com, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> KÉT ÚJ BALATONI GYÓGYFÜRDŐT AVATTAK

>> CSOBBANJ A STRANDOK ÉJSZAKÁJÁN!