Aranyérmes lett a Balaton Gin


2023.01.31 - Balatonica
balaton gin díszdobozban

Birs, szőlő, bodza és levendula egyetlen kortyolásban: mi lehet az? Hát persze, hogy az EKF itala, a Somló hegyi Balaton Gin! A hazai ízeket egyesítő párlat folytatja sikerszériáját: most épp a rangos londoni World Gin Awards-on kapott aranyérmet. Érdemes addig rendelni, amíg van belőle készleten!
Életérzés palacka zárva: szól a tavalyi Balaton Wine & Gourmet fesztiválon Veszprémben felavatott Balaton Gin megkapó szlogenje. A szeptemberi gasztróünnep a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa rendezvénysorozat legelső nagyszabású gasztronómiai vállalása volt, ahol nemzetközi kitekintés mellett a térség és az ország kulináris örökségét, borkészítési hagyományait és fejlődési potenciálját állították a középpontba.

Elképzelni sem lehet jobb visszajelzést annál, mint ahogy a rendezvény által felkarolt új termék, a Balaton Gin tarol a világversenyeken. A londoni World Gin Awards valóban egy olyan, gineket bíráló nemzetközi verseny, ahova a világ minden tájáról érkeznek márkák. Legutóbb például több mint 800 italt kóstoltak végig a bírák, akik a kortárs kategóriában a Balaton Ginnek ítélték az aranyérmet. 

Fehér Péter, a Balaton Gin ötletgazdája korábban a gin jellemzőiről elmondta: “Azt a kezdetektől fontosnak tartottam, hogy ne csak nevében legyen balatoni a gin, hanem olyan összetevőket tartalmazzon, amelyek tényleg jellemzőek a régióra. Ez nem volt könnyű feladat, bár az elején a levendula elég hamar eszünkbe jutott Tihany kapcsán, ami kifejezetten jó fűszerességet ad a ginnek. Aztán a muskotályos szőlő lett a másik elem, ami egyfajta édes lecsengést biztosít az italnak. Előbbiek képviselik az északi oldalt, a déli parthoz pedig az egyik Siófok közeli partnerünk kapcsán kötődünk, akitől a beszerzett bodzát és a birsalmát már évek óta használjuk a pálinkák készítéséhez. Így kaptunk meg egy komplex, viszonylag fűszeres gint a négy összetevő egyvelegéből, amelyek tökéletesen jellemzik a Balatont és a régiót.” 

Rendelni itt tudtok belőle.

 

Forrás: veszprembalaton2023, Fotó: Balaton Gin Facebook

KAPCSOLÓDÓ

>> GRANDIÓZUS GASZTRÓÜNNEP GIANNI ANNONIVAL

>> PIKÁNS RÖVIDITALOK A VILÁG MINDEN TÁJÁRÓL