Újból irodalmi ösztöndíjat szervez a Mastercard


2024.02.16 - Balatonica
Újból irodalmi ösztöndíjat szervez a Mastercard

A nagy érdeklődésre való tekintettel a Mastercard-Alkotótárs program idén is folytatódik. Az ösztöndíjra ismét nyílt pályázaton jelentkezhet minden, a 40. évét be nem töltött vers- és prózaíró, akinek önálló kötetként már megjelent legalább egy, legfeljebb két szépirodalmi alkotása.




A Könyves Magazin szakmai partnerségében megvalósuló ösztöndíj az elmúlt két évben rendkívül sikeresnek bizonyult: a programra eddig összesen 176 fiatal szerző pályázott. A Mastercard Alkotótárs program díjazottjai idén 3-3 millió forintot kapnak, hogy kötettervüket megvalósíthassák. Pályázni március 24-ig lehet, az idei évre felkért, Háy János, Krusovszky Dénes, Mácsai Pál, Nagy Gabriella és Turi Tímea alkotta szakmai zsűri május elején választja ki a győzteseket: egy nőt és egy férfit. A nyertesek nevét a Tavaszi Margón jelentik be május 24-én.

Az Alkotótárs pályázaton azonban nem csupán a két díjazott nyer, hiszen a zsűri által kiválasztott legjobb tíz pályázó arra is lehetőséget kap majd, hogy augusztus 15-17. között a zalai Margófeszten, a Mastercard támogatásával megvalósuló Alkotótáborban fejlessze tovább munkatervét. A tábor célja, hogy a döntőbe jutott írók és költők szakmai vezetéssel, egyénileg és csoportban dolgozzanak terveiken. 

A Mastercard - Alkotótárs ösztöndíját 2023-ban Kerber Balázs költő, kritikus, műfordító és Zilahi Anna, költő, író, képzőművész nyerték el. 

 

 

Forrás: Könyves Magazin, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> PAZAR FOTÓS KÖNYV A HÉTKÖZNAPI BALATONRÓL

>> 6+1 KARÁCSONYI GYEREKKÖNYV