Nemzetközi elismerés a badacsonyi vendéglátóhelynek


2023.11.15 - Balatonica
éttermi teríték narancslé reggeli

A Laposa Borterasz lett az első balatoni vendéglátóhely, amely megkapta a világ egyik vezető higiéniai vállalatának (TORK) fenntarthatósági elismerését. Az elismerés a legújabb fejlemény a svéd székhelyű vállalat és a minőségi vendéglátást zászlajára tűző Balatoni Kör immár öt éve zajló együttműködésében.




A TORK nívós elismerését a Laposa Borterasz kapta meg, amely Badadocsonytomajon, a Laposa Birtok részeként várja a vendégeket a Badacsony déli lejtőin termelt borokkal és helyi alapanyagokból készült bisztrótelekkel. A díj többek között azt ismeri el, hogy a Tork megoldásainak köszönhetően a vendéglátóhely 99%-ban természetes eredetű összetevőkből készült szappant biztosít a kézmosáshoz, a konyhában, vendégtérben, mosdókban használt papírtermékek pedig 100%-ban újrahasznosítottak, felelős és környezetbarát gyártásból származnak, a használt adagolók pedig karbonsemlegesek.

A zöldtudatos márka és az Essity anyacég célja, hogy a jövőben minél több vendéglátóhely kapja meg a Balaton körül ezt az elismerést, ami nemcsak a legmagasabb szintű higiéniát tükrözi és biztosítja minden vendégnek, hanem annak tudatát is, hogy a környezet védelmét komolyan vevő vállalkozásokat támogat. A környezetvédelem már a tervezés során fontos szempont. Az idei évtől szén-dioxid-semleges tanúsítvánnyal rendelkező adagolókat is kínálnak, amelyek gyártásához a cég igazoltan megújuló villamos energiát használt. Úttörő kezdeményezésük továbbá a PaperCircleTM nevű kéztörlőpapír-újrahasznosító szolgáltatás, amelynek lényege az irodaházakban, gyárakban elhasznált papír kéztörlők újrabegyűjtése és újrahasznosítása. A higiéniai papírtermékek gyártása során pedig alternatív rostanyagokat is bevet a vállalat.

Más jó hír is van Laposáról: 2023 első tételei már a webhsopon! A Laposa Friss és Laposa Rose legújabb évjáratait már házhoz is rendelhetitek!

 

Forrás: hellovidek.hu, Fotó: Laposa FB

KAPCSOLÓDÓ

>> HOGYAN TARTÓSÍTHATÓ A ZÖLDSÉG-GYÜMÖLCS?

>> KORSZERŰSÍTIK A BALATONI IVÓVÍZELLÁTÁST