Mentett kiskutya története Gelka új videójában


2023.11.29 - Balatonica
gelka portré

A Gelka új videója a frissen megjelent Connection albumról szól. A kutya-ember kapcsolat igazi mélységeit ünnepli, és talán meghozza a kedvet, hogy még többen fogadjanak örökbe egy kiskutyát. Ráadásul az üdítő hátteret a Balaton-felvidék szolgáltatja.




Sanyi, a Hiraeth track főszereplője, akármennyire is apró termetű, volt hogy magában bolyongott, mielőtt az ózdi menhelyre került. A szám címe egyébként mély honvágyat jelent walesi nyelven, ami egy mentett kutyára igazán jellemző. Azt leszámítva, hogy neki ott az otthon, ahol együtt lehet az embertársával. A videóban távol kerülnek egymástól, és a hű eb mindent megtesz, hogy a távolság leküzdhető legyen, miközben a Balaton-felvidék ikonikus tájain elszántan fut bele a novemberi naplementébe.

 

 

A film főhőse a Mindenki Fogadjon Be Egy Kiskutyát gondozásában került Budapestre, ahol hamar elfelejthette a régi életét. Az a tény, hogy ilyen tehetségesen játsza a balaton-felvidéki Lassie-t, trénerének köszönhető, aki egy susogós melegítős vadócból egy fegyelmezett urat faragott. Természetesen már sosem fordulhatna elő vele, hogy elvesszen. A videóklipet Kürti Csaba, a Gelka mögött álló producer egy spontán ötlettől vezetve barátnőjével rögzítette egy szál telefonnal. A kis mentvény tűpontos precizitással követi a különböző behívás és helybenmaradás parancsokat, ami az ember-kutya kapcsolat alapvetése, jó is ha tisztában is van vele mindenki, aki örökbefogadáson töri a fejét. A színészi tehetség pedig adottság, mondhatni kutyajellemző, hiszen evolúciós fejlődés áll amögött, hogy a kutya ilyen mimikát és tekintetet tudott kifejleszteni, hogy még inkábbb a bűvkörében tartsa a kiszemelt kétlábúját. 

A dal a Gelka ma megjelent új, 5. stúdiólemezéről, a Connection-ről való és Csaba barátjával, Forteba-val együtt jegyzi.  A békésebb downtempo és chillout zenék egyik legismertebb hazai képviselője az új albummal és rengeteg kollaborációval eddigi legpopposabb pilláit remegteti meg. Gelka 2003 óta a Café del Mar előadója, több mint 20 CDM válogatáslemezzel, három Café del Mar album kompilálásával. 2022-ben indított egy mixtape-sorozatot is Café del Mar - Evolution of Chill címmel az Apple Music platformon. Eddigi 4 albumával (Less Is More, Stardust Memories, Wishful Thinking, Particles) a Gelka több mint 50 millió lstremnél jár, rendszeresen készített mixtapeket az Ibiza Sonica Radio-nak és a BBC Radio 1-nek, illetve többek között Gelka Mix-szel debütált az Apple DJ platformja, és nyilván a Balatonica Radio hallgatói előtt sem ismeretlen a formáció.