Már lehet nevezni a 40. Balaton-átúszásra


2022.06.02 - Balatonica
Már lehet nevezni a 40. Balaton-átúszásra

Elindult az előzetes nevezés a 40. Lidl Balaton-átúszásra. Magyarország ikonikus úszóeseményére idén július 23-án várják a szervezők a kalandvágyókat.




Ezúttal is az északi partról úsznak a versenyzők a délire, vagyis Révfülöpről 5,2 km megtétele után Balatonbogláron lehet partot érni - derül ki a szervezők honlapján. A távot szabadon választott úszásnemben lehet teljesíteni, bárki nevezhet, akinek edzettsége és egészségi állapota azt megengedi, idéntől azonban a részvételhez nincs szükség sem orvosi igazolásra, sem helyszíni orvosi vizsgálatra. Ezért a szervezők kérik, hogy mindenki mérlegelje fizikai állapotát és felelősen döntsön mielőtt vízbe csobban. 


Akinek esetleg a teljes táv soknak tűnik, vállalhatja a 2,6 km-es féltávot, melyen Balatonboglárról indulva, egy kör teljesítése után ugyanott lehet célba érni, ahol az átúszók is megérkeznek.  Az úszófolyosó mentén 50 méterenként vitorlások és egyéb vízi járművek garantálják a versenyzők biztonságát. Aki elfárad, bármikor megpihenhet.

Ha valaki inkább evezne, az választhatja a Lidl Balaton-áthúzást, melynek keretében egy SUP-deszkán evezve teljesítheti a versenytávot. Itt sincs semmi kötöttség, lehet kényelmesen vagy vesenytempóban haladni, lehet nézelődni vagy hajtani a jó időeredményért, lehet állni, térdelni vagy ülni. A SUP-táv nyomvonala az úszófolyosó mellett halad, erre azonban limitált számban (400 főig) fogadnak nevezést a szervezők. 

2022-től a Balaton-átúszásra történő nevezés folyamata megváltozik, ugyanis nevezéskor a nevezési díjat is ki kell egyenlíteni. A nevezési díjat a szervezők nem vonjuk le a nevező számlájáról, de zárólják, ami a számlán terhelést jelent. A levonásra akkor kerül sor, amikor az átúszás időpontja biztossá válik. A részletes tudnivalók a választott táv eseményinfomációs felületén találhatóak.

Boritókép: Zákány Gergely / balaton-atuszas.hu

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

>> Már lehet nevezni a Balaton-átevezésre

>> Öt fokos Balatonban tempóztak a téli úszók