Már lehet jelentkezni nyárra a zánkai és a fonyódligeti Erzsébet-táborba


2022.03.21 - Balatonica
Már lehet jelentkezni nyárra a zánkai és a fonyódligeti Erzsébet-táborba

Már lehet jelentkezni a felújított zánkai és fonyódligeti Erzsébet-tábor június 19. és augusztus 26. közötti hatnapos turnusaira - tájékoztatta az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány hétfőn az MTI-t.




Az élménytáborozásra iskolák és gyermekjóléti alapellátást nyújtó intézmények jelentkezhetnek 1-8. évfolyamos (az egyik turnus esetében 6-11. évfolyamos) tanulókkal, az erzsebettaborok.hu oldalon keresztül, április 8-ig. A két balatoni helyszínen hatnapos, ötéjszakás turnusokban várják a vakációzókat tíz héten át - közölték a szervezők.

Az alapítvány biztosítja a szállást, a napi ötszöri étkezést, az egészségügyi ellátást és a táboron belüli programokat. A zánkai és a fonyódligeti táborba idén is ingyenesen utazhatnak vonattal a gyerekek. A zánkai táborban az alapítvány naponta hatvan, a fonyódligetiben pedig harminc programot szervez, amelyek a magyarság és honismeret, a sport, a tudomány, a kultúra és a kereszténység témákra épülnek.

 A gyerekek egyebek mellett színházi és cirkuszi előadáson, koncerteken, sportprogramokon, zenei és táncfoglalkozásokon, valamint közösségépítő és digitáliskompetencia-fejlesztő, valamint lelki programokon is részt vehetnek, de kalandparkok, sárkányhajózás, sétahajózás és vízibiciklizés is vár rájuk. A fonyódligeti Erzsébet-tábor korszerűen felújított, családias légkörű sátortábor, ahol modern berendezésű, jurtajellegű szállások, új, zuhanyzós mosdók, felújított étterem és megújult közösségi terek szolgálják a kényelmet. A zánkai táborba jelentkezőket nyüzsgő, gyermekvárosi hangulat, felújított, saját fürdőszobás szállások, új, tágas étterem és új közösségi terek várják - áll a közleményben.

Forrás: MTI
Fotó: erzsebettaborok.hu