Különleges balatoni kerékpáros útvonalak egy helyen


2022.04.26 - Balatonica
Különleges balatoni kerékpáros útvonalak egy helyen

Egy új kezdeményezés, a BalatonBike365 olyan, a magyar tenger körüli, kerékpárral járható, kevésbé ismert, kisebb útvonalakat gyűjtött össze, melyek még izgalmasabbá és teljesebbé teszik a Balaton körüli biciklizést.




A honlap kínálatán évek óta kerékpáros sport- és turisztikai, valamint marketing és kommunikációs szakemberek, építészek, informatikusok, jogászok és önkéntesek dolgoznak. A céljuk pedig az, hogy a Balatoni Bringakörúthoz csatlakozva, azzal közvetlen összekötve elérhetők legyenek a tó déli részén, a Balaton-felvidéken és a Nyugat-Balaton-Kis-Balaton térségben kijelölésre és kitáblázásra került kerékpározható utak. Ezekkel párhuzamosan pedig a biciklivel is elérhető turisztikai szolgáltatások, természeti értékek, kulturális és gasztronómiai attrakciók – olvasható a sajtóközleményben.

"Több, mint 800 km kerékpározásra alkalmas utat tábláztunk ki, amelyeken 20 pihenőpont és 3 szolgáltató központ segíti a kényelmes biciklizést, a szabadidő egészséges és hasznos eltöltését és már elindult az ehhez kapcsolódó weboldal és a BB365 applikáció is" - mondta dr. Princzinger Péter, a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány elnöke.

Továbbá 50 tematikus túraútvonalat, illetve egy, a régiókon keresztül haladó, több napon át teljesíthető MTB-útvonalat is ajánl, kitáblázott útvonalhálózattal, a túrázás szempontjából hasznos információkkal, az elérhető szolgáltatásoktól kezdve a kihagyhatatlan látványosságokig.

Forrás: travelo.hu
Borítókép: BalatonBike365 facebook oldal