Két új balatoni gyógyfürdőt avattak


2022.11.11 - Balatonica
szauna kövekkel

Idén két hazai fürdő érdemelte ki a gyógyfürdő besorolást, mindkettő a Balaton közelében található népszerű élménysziget. Ezentúl mintegy húsz darab gyógyfürdő közül válogathatunk a magyarországi kínálatból.




A gyógyfürdő elnevezés jogi kategória, ami a közhiedelemmel ellentétben nem egyezik meg a termálfürdő titulussal. Termálfürdőknek azokat a fürdőket nevezzük, amelyek vízellátását meleg vizes forrásból biztosítják. A víz gyógyvíz minősítése és a fürdőgyógyászati szolgáltatások bevezetése után többnyire ezekből lesznek a gyógyfürdők, de nem feltétlenül. Gyógyfürdő válhat ugyanis bármely gyógyászati központból, ahol gyógyvíz, gyógyiszap, termálvíz vagy akár melegített közműhálózati víz felhasználásával végeznek kezeléseket és nyújtanak fizioterápiás ellátást. 

A travelo beszámolója szerint idén egyrészt a Somogy megyében található Marcali Városi Fürdő és Szabadidőközpont, másrészt a balatonfüredi Annagora Aquapark vált hivatalosan is gyógyfürdővé. Marcaliban 2003-ban adták át a szabadtéri medencéket, 2009-ben a fedett uszodákat. A gyógyvizes kezelésekre nőgyógyászati megbetegedésekkel, reumatikus, térd-, csípő-, gerincízületi bántalmakkal és idegrendszeri panaszokkal érkezhetnek a vendégek. A balatonfüredi aquapark elsősorban a gyerekmedencékről és a színes csúszdákról ismert, de a belső részlegen szaunák, gőzkabin, jégbarlang és masszázsok várják a fürdőzőket. A jövőben mindkét fürdő nyitvatartása alkalmazkodni fog a gyógyfürdői státuszhoz. 

Az alábbi reklámszpotban hazánk legnevezetesebb gyógyfürdői tűnnek fel sorban:

 

Forrás: TermalOnline, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> MÁDAI VIVIEN ÖT KEDVENC HELYE A BALATONON

>> BOGNÁR GYÖNGYVÉR ÖT KEDVENC HELYE A BALATONON