Készíts kézműves szaloncukrot Kékkúton!


2023.11.16 - Balatonica
szaloncukor rózsaszín és ezüst papírban

December 2-án, szombaton nem csak finom, de mutatós, egyedi szaloncukrokat készíthettek a kékkúti Levendula Porta és a Nagyvázsonyi Gyümölcs Kertészet közös szervezésében. A csokikóstolás ezen a napon büntetlenül korlátlan.




Az egyedülálló kézműves foglalkozáson megismerhettek többféle díszítési módot, számos műhelytitkot, különleges töltelékeket felhasználva: a levendulazselét, karamellát, rozmaringzselét, gyömbért, gesztenyét, málnazselét, eperkrémet, málnapálinkát. 

Egy-egy folyamat közötti várakozás alatt a szervezők vendégül látnak egy ínycsiklandó málnapálinkára, saját termékeikből készített kóstolóra, finom kávéra, teára, szörpre, és egy igazán különleges desszertre – a saját maguk által készített és ízesített bonbonra.

A résztvevők az elkészített szaloncukrokat hazavihetik, amely csodaszép ajándék szeretteinknek. A felszabadult beszélgetés, közös tevékenységek, elmélyült alkotás, díszítés során igazi csapattá formálódhattok, tehát ez az élmény is megmarad. A program időtartama kb. 4 óra. Részvételi díj: 30.000 Ft/fő.

 

Wichmann Anna családi receptje

 

Forrás: Balatoni Programok FB, Fotó: Pixabay

KAPCSOLÓDÓ

>> TAROLT A ROBBANÓS SZALONCUKOR

>> ÖTÖDIK KŐFESZT A KÁLI-MEDENCÉBEN