Káprázatos veterán autócsodák a Festetics birtokon


2022.09.02 - Balatonica
Káprázatos veterán autócsodák a Festetics birtokon

Szeptember első hétvégéje exkluzív látnivalót nyújt a Keszthelyen kirándulóknak. A Festetics Concours d’Elegance (az elegancia versenye) fantázianevű esemény 1950 előtt gyártott meseszép veterán autókat sorakoztat fel a kastély kertjében. A francia eredetű hagyomány a 17. századig nyúlik vissza, amikor az arisztokraták kitalálták, hogy vadonatúj hintóikból kiállításokat rendeznek közembereknek a nyilvános parkokban.




A rendezvény szépségversenyként kvalifikálja magát, azaz a nap végére kiderül, hogy a válogatott zsűri melyik motoros műremeket ítéli a legmutatósabbnak. Amíg a nagyérdemű az autók közt fotózkodik, a járműtulajdonosok kastélytúrán és díszebéden ismerkednek egymással. A nyertesekkel az eredményhirdetés után a közönség is találkozhat. Mindeközben szabadtéri koncertek biztosítják a jó hangulatot, az autó szerelmeseinek pedig a téma ismerői tartanak előadásokat. 

Idén tavasszal a balatonfüredi Tagore sétányon vonultak fel a veteránautók, hatalmas érdeklődés kíséretében. Idősek és fiatalok egyaránt lelkesen tekeregtek a sikkes múltban. A szervezők reményei szerint a barokk kastély nyújtotta egyedi látvány tökéletes helyszín lesz az újabb múltidézéshez.