Jótékonysági futóverseny lesz Badacsonyban


2022.08.10 - Balatonica
Jótékonysági futóverseny lesz Badacsonyban

Augusztus 27-én hatodik alkalommal rajtol el a "Dűlőre futunk" futóverseny, amely azon túl, hogy a Badacsony turisztikai vonzerejét növeli, jótékonysági célokat szolgál, ugyanis a nevezési díjak teljes összegével egy közhasznú alapítványt támogatnak a szervezők.




A 2016-ban baráti összefogással indított futóverseny szervezői idén a nevezési díjak teljes összegével a Fontanus Közhasznú Alapítványt támogatják. A szervezet olyan módszertanokat és képzéseket dolgoznak ki, és valósítanak meg a gyakorlatban, amelyek az önálló gondolkodást segítik elő, illetve a társadalmi felelősségvállalás erősítését támogatják. 

A nemes célú futóversenyre augusztus 15-ig online lehet nevezni, utána az verseny napján a helyszínen. A rajt délelőtt 10 órakor lesz a badacsonyi BonVino előtti útszakaszról, és a résztvevők egy 12 kilométeres kört tehetnek meg a Badacsony hegy körül. Az egyéni nevezők mellett két vagy három főből álló csapatok is részt vehetnek váltóban. A váltófutás távjai 3+4+5 kilométer, illetve a kétfős váltók esetében 7+5 kilométer arányban teljesítendők.

Borítókép: Dűlőre Futunk Facebook oldal