Hírességek, akik 2022-ben coming outoltak


2022.10.13 - Balatonica
szivárvány lufikból

E hétre van időzítve a nemzetközi coming outolás napja. A coming out azt jelenti, hogy valaki a szexuális önmeghatározásáról valamilyen nyilvános fórumon bejelentést tesz. A hírességek ezt értelemszerűen a kamerák kereszttüzében intézik. Lássuk, idén kik álltak elő a farbával!




Jake Daniels, labdarugó

Ugyan Iker Casillas világbajnok kapus kamu színvallása egy feltört Twitter-oldal miatt kavart nagy port a sztárhírekben, egy másik profi labdarugó valóban felvállalta melegségét a nagyvilág előtt 2022-ben. A EFL Championship Blackpool 17 éves csatára idén májusban adott interjút a Sky News csatornának, ahol nyíltan beszélt a bátor döntés mögötti motivációkról, félelmeiről és reményeiről. Az interjú utáni meccsen 4 gólt rúgott.

Az interjúrészlet eredeti nyelven itt látható.

 

Jerrod Carmichael, stand-up komikus

Az idén 35 éves amerikai stand-up komikus a Saturday Night Live szkeccseiből, a The Carmichael Show című sitcomból és az HBO Maxon futó saját stand-up műsorairól lehet nálunk ismerős. A legutóbbi HBO-nak készített különkiadásban vallott arról, hogy milyen érzés volt 30 éves koráig hazudoznia a családjának és a barátainak. A nyilvános kiállással újabb 5 évet várt, de azóta több nagyinterjúban részletesen mesélt a nehézségekről és hogy végül mi segítette át ezeken.

Az erről szóló felvételt itt lehet megnézni.

 

Emeli Sandé, énekesnő

Az ugyancsak 35 éves skót-angol énekes és dalszerző 2011-es Our Version of Events albumával robbant be, a Heaven, a Clown és a Next To Me számok egytől egyig listavezetők voltak. A 2012-es londoni olimpia nyitóünnepségén is énekelt. Azóta minden lehetséges díjat bezsebelt. 2018-ban Budapesten, idén nyáron Paloznakon lépett fel. Idén tavasszal a Metro magazinnak adott nyilatkozatában ismerte el, hogy élettársa és élete szerelme egy zongoraművésznő, akivel hosszú keresgélés után végre rátalált az igazi boldogságra.

Az énekesnőt itt lehet bekövetni instán.

 

Daniel Jervis, úszó

Versenyúszó Dél-Walesből, 26 éves. A 2017-es budapesti FINA vizes világbajnokságon is indult 1500-as gyorsúszásban. Ugyanebben a számban ezüstérmes lett a Nemzetközösségi Játékokon a következő évben. A 2020-as tokiói olimpián az ötödik helyen végzett. Idén nyáron a BBC-nek beszélt először melegségéről és ott azzal indokolta a döntését, hogy az előtte álló aktív években a versenyzésre szeretne koncentrálni, nem a magánéletével kapcsolatos találgatásokra.

A sportoló instája itt kattintható.

 

Adam B, műsorvezető

Az észak-írországi Derry-ből származó 23 éves YouTuber és influenszer. A BBC gyerekműsoraiban tűnt fel, a Disney-nél is dolgozott, jelenleg 3 milliós követőbázisa van. Family 4 elnevezésű családi You Tube csatornájára szüleivel és öccsével együtt töltött fel adásokat, azóta saját brandjén dolgozik. Egyik nyári posztjában mutatta be élettársát és árulta el, hogy meleg.

Itt találjátok a videóblogot. 

 

Janelle Monáe, előadóművész

A 36 éves amerikai sztár sokszínű művész. Számos zenei projekt után pillanatok alatt beindult filmes karrierje is. Olyan díjazott mozikban játszott, mint a Moonlight és A számolás joga, majd a Homecoming című sorozat második évadában volt főszereplő. Magánéletében is a sokféleséget kedveli. 2018-ban bejelentette, hogy pánszexuális, ami annyit tesz, hogy szexuális és érzelmi vonzódása bármilyen nemű ember felé irányulhat. Idén ehhez fűzte hozzá az LGBTQ&A podcast vendégeként, hogy nemi identitása nembináris, azaz sem nőként, sem férfiként nem szeretné definiálni magát. 

A beszélgetés itt hallgatható meg Spotify-on.

 

Forrás: Gay Times, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> EZEK KEDVENC ELŐADÓINK LEGDÖGÖSEBB VIDEÓKLIPJEI