Hal- és Borünnep a balatonfüredi parton


2024.04.19 - Balatonica
hordók

Már készítik az új hordófeneket, amely az év legjobb borászának jár Balatonfüreden. Nem hiába a készülődés, hiszen májusban újra Balatoni Hal- és Borünnep a sétányon, ahol ezúttal is minőségi helyi borok kóstolhatók majd, köztük a legjobb szőlősgazda nedűivel. Pünkösdkor igazi fesztiváli hangulat lesz a parton.




A januári Vince napi borünnep, az áprilisi, amolyan előszemlének számító Hegyközségi Borverseny, illetve a közelgő májusi városi borverseny végül mind arra szolgál, hogy évről-évre kiválasszák a Balatonfüred-Csopaki Borvidék kínálatának esszenciáit. A bírálók elé rendre száznál is több bor kerül, elsősorban olaszrizlingek és azok házasítása, ebből választják ki az adott évjárat legjobbjait, ezek kóstolhatók aztán a Hal- és Borünnepen és persze a Borheteken.

Idén május 17-20. között rendezik meg a Balatoni Hal- és Borünnepet, amely tulajdonképpen a város szezonnyitó gasztronómiai fesztiválja. Koncertek, borbemutatók és gasztronómia. A Tagore sétány nagyszínpadán pedig minden este zene. A sétányon álló pavilonokba ezúttal is kitelepülnek a helyi borászok, az Arias-, a Balogh-, a Figula-, a Gyukli-, a Koczor-, a Koronczai-,Lázár pincészet, a Szabó és Fia-, a Zelna-, illetve a Lídia borászat kínálatából lehet majd válogatni. Minden nap borbemutatók, borvásár, balatoni halak kóstolója várja az érdeklődőket. Felvonultatja ízletes kínálatát a Füredi Halas, a Spicc Bisztro és a Garabonciás Csemege.

 

 

Forrás: balatonfured.hu, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> MÁJUSBAN DEBÜTÁL A VESZPRÉM BORSZALON

>> MELYIK A LEGFINOMABB PÁLINKÁS BONBON?