Gyorsan finomat: sütőtökös tészta


2022.10.25 - Balatonica
különféle nyers tészták

A tészta világnapján ötletet adunk a mai ebédhez-vacsorához. A tésztafogyasztás népszerűsítésére rendezett világkongresszuson döntöttek arról, hogy legyen évente egy nap, amikor ország-világ tésztát fogyaszt: lehetőleg minőségit és az idénytermékekhez igazodót. Igyekszünk megfelelni a kihívásnak az alábbi recepttel.




KRÉMES SÜTŐTÖKÖS TÉSZTA

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 40 dkg spagetti (bármilyen tésztával jó)
  • 4 evőkanál vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg sütőtök (sütés után pürésítve)
  • 1 csipet szerecsendió (őrölt)
  • 5 dkg parmezán
  • ízlés szerint zsálya

Elkészítés:

Lobogó sós vízben főzzük ki a tésztát. Szűrjük le, a főzővizéből tegyünk félre egy pohárral. Takarjuk le, tegyük félre a tésztát. 

A sütőtököt vágjuk fel, sütőben süssük meg, majd pürésítsük.

A fokhagymát vágjuk nagyon apróra. Egy serpenyőben olvasszunk fel vajat, keverjük hozzá a fokhagymát, majd egy percig óvatosan pirítsuk, vigyázva, hogy ne égjen meg. Adjuk hozzá a sütőtökpürét, a parmezánt és a szerecsendiót. Addig kavargassuk, amíg a püré jó forró nem lesz és a sajt teljesen el nem olvad benne. Keverjünk hozzá ízlés szerint a tészta főzővizéből, hogy annyira legyen krémes, amennyire szeretnénk. Óvatosan forgassuk hozzá a tésztát úgy, hogy minden szálat belepjen a szósz. 

Ízlés szerint friss parmezánnal és friss zsályalevéllel tálaljuk. 

 

Válogassatok további sütőtökös receptek közül a hét többi napjára. A fenti videóból megtanuljátok levesnek és köretnek elkészíteni. Erre a linkre kattintva megannyi sütőtökös desszerthez kaptok inspirációt és útmutatót.

 

Forrás: Sóbors, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> KEDVENC RECEPTÜNK MINDENKI NAGYMAMÁJÁTÓL

>> NYARALÁS PAZARLÁS NÉLKÜL