Gyereknapi programok a Balaton körül


2022.05.27 - Balatonica
Gyereknapi programok a Balaton körül

Már 72 éve ünnepeljük május utolsó vasárnapján a gyerekeket, és ez idén sem lesz másképp. Számtalan program várja ezen a hétvégén a kicsiket és a kicsit nagyobbakat a Balaton körül.





Alsóörs
Május 29-én, vasárnap délelőtt kezdődnek a gyereknapi programok az Amfiban. Játszóház, légtorna és légtánc bemutató, freestyle foci, rendőrautó, tűzoltó és vízimentő bemutató, kézműves vásár, valamint Bábszínház várja a családokat. 

Badacsony
A badacsonytomaji strand ad otthont szombaton a mulatságnak. Lesz légvár, fanyűvő játékpark, kisvonat, mászófal, lábtengó és strandfoci, arcfestés, rendőrségi és tűzoltó bemutatók, bábelőadás, bohócműsor, filmparádé. Fellép Gájer Bálint, valamint a Hello Kids zenekar.

Balatonalmádi
Május 29-én vasárnap a Wesselényi strand ad otthont a változatos programoknak. Lesz itt rendőrségi foglalkoztató, lufibohóc, arcfestés, ismerkedés a felelős állattartással, kreatív játszóház, csillámtetkó, ugrálóvár, kézműves foglalkozás, táncház, valamint fellép majd Szabó Csilla és zenekara.

Balatonboglár
Május 27-én, 15 órától a Platán térre várják a gyerekeket a városi gyermeknapon. Lesznek motorosok és tűzoltók, megnézhetik Kovács Gábor muzsikus műsorát vagy kacaghatnak Nokedli bohóccal. Késő délután ki mit tud jellegű műsor szórakoztatja az érdeklődőket, utána diszkó! Ezen kívül lehet arcot festetni, csillámosat tetováltatni, légvárban ugrálni, kötelet húzni és mindenféle ügyességi játékban részt venni. 

Balatonfüred
Szombaton a Jókai Mór Emlékházhoz, a Vaszary AlkotóMűhelybe, a Vitorlázeumba és a Postamúzeumba várják a családokat képzőművészeti foglalkozásokkal. Vasárnap a Kovászna parkban lesz táncbemutató, harcművészeti bemutató, cirkusz akadémia, ugrálóvár, mászófal, játékok, kézműves foglalkozás és körhinta, valamint rendőrségi bemutató, majd Triál Show Hungary kerékpáros akrobatái szórakoztatják a nézőket. 

Balatongyörök
Május 28-án 14 órától várják a gyerekeket a Jüngling Ház udvarán. Óriás társasok, arcfestés, csillámtetoválás, labirintus és népi játszótér biztosítja a szórakozást. A Balatongyöröki Hamutiprók Egyesület meglepetés programmal készül. 

Balatonkenese
Vasárnap délelőtt a Széchenyi Parknál az újszülöttek köszöntésével indul az ünnep, majd 13 órától lesz bábszínház, koncertek, táncbemutató, kutyás bemutató, légvár, játszóház, arcfestés és csillámtetoválás, valamint kézműves foglalkozások. 

Balatonlelle 
A Rendezvényparkban tartják az idei gyereknapot, ahol lesz családi futóverseny, Grimask színházi előadás, tornabemutató, néptánc együttes, és fellép a Pesti Zenés Színpad. Egész nap élő csocsó, kézműves vásár és játékos vetélkedők várják a gyerekeket. 

Balatonszabadi
A Petőfi Sándor Művelődési Ház és környékén szombaton 10 órától lesz légvár, gyerekműsor, buborékfoci bajnokság, íjászat, virtuális valóság, habparty, kisvonat, rekeszépítés, könyvbemutató, bűvész műsor, és tinidiszkó

Balatonszárszó
Szombaton a Szabadidő parkba várják az érdeklődőket kora délutántól aszfaltversennyel, lángos evő versennyel, a Vattacukor zenekar előadásával, tűzoltó autóval, limbó táncversennyel és tombolával. Csillámtetoválás, ugrálóvár és kézműves foglalkozás is lesz. 

Balatonszemes
Szombaton több helyszínen reggeltől várják a gyerekeket és családjukat változatos programokkal. Lesz kincskeresés és főzőverseny a focipálya melletti parkban, a Zamat Fagyizóban bábszínház és gyermekprogramok, a Zenepavilonban pedig Blackwater Bullfrog koncert, majd utcabál. 

Felsőörs
Vasárnap a Civilháznál várják a gyerekeket, ahol játékparkkal, kézműves foglalkozásokkal, bábelőadással szórakoztatják őket. 

Fonyód
Szombaton a Panoráma strandon ünneplik a gyerekeket 14 és 18 óra között Daniel Speer Brass hangszerbemutatós koncertjével és a Portéka Gyermekszínpad interaktív színdarabjával. Mindeközben lesznek izgalmas játékok, légvár, meglepetés ajándékok, sorversenyek és kishuszárok. 

Hévíz
Szombaton 14 órától, az Egregyi Múzeum kertje ad otthont a gyereknapi programoknak. Kézműves foglalkozással várják a gyerekeket a helyszínre. 

Keszthely
Május 29-én 14 órától kezdődnek a gyereknapi programok. Többek között lesz táncbemutató, pumpa pálya avatás, Szendrődi Mária mesemondó gyerekfoglalkozása, fellép a Kalimpa Zenekar és a Re-Folk Zenekar tart gyermektáncházat. 

Siófok
Egész hétvégén lesznek programok város szerte, érdemes szombaton a Színházteremhez menni 16 órára, mert a Zichy Szín-Műhely előadását nézhetik meg az érdeklődők. Vasárnap pedig már 10 órától, több helyszínen különböző programokkal várják a családokat. A Fő téren lesz rusztikus játszóház, majd Szirtes Edina “mókus” feat SzirtesQuintet és Jammal koncert, fellép a Veronaki zenekar, őket követi a színpadon Gubás Gabi és zenekara, valamint a Sólya Zenekar táncháza. A Színházteremben egy mesét nézhetnek meg a gyerekek a Pannon Várszínház előadásában. 

Zalakaros
Május 28-án, szombaton a Karos Korzón csodálhatják meg a gyerekek a rendőrautót, tűzoltóautót, mentőautót, polgárőr motort és zalakarosi motorosokat, majd a Búzavirág gyermek néptáncegyüttes műsorát élvezhetik. Később a Napsugár együttes szórakoztatja a gyerekeket, de lesznek sorversenyek, fánkevő verseny, arcfestés és csillámtetkó, bohócszínház és tinidiszkó.

Zamárdi
Vasárnap a Kossuth utcai rendezvénytéren zenés műsorral, a Pesti Zenés Színpad előadásával, bohóc és bűvész műsorral, íjászbemutatóval és kézműves foglalkozással, ugrálóvárral és lufihajtogatással várják a gyerekeket.  

Vonyarcvashegy
Május utolsó vasárnapján strandnyitóval egybekötött gyereknapot tartanak, ahol a Boombatucada és a Kanizsai Gólyalábasok szórakoztatják a közönséget, de lesznek ügyességi játékok, zenés és kézműves foglalkozások, valamint jótékonysági sütivásár. Színpadra lép a Vonyarcvashegyi énekkar, a Zalai Balaton-part fúvószenekar, a Keszthelyi kötélugrók, és Tüsi bohóc. Lesz mesejáték, Igricek Trió gyerekkoncertje, és musicalek a Színműhely tagjainak előadásában.