Fodrászok, kozmetikusok és körmösök színe-java Balatonfüreden


2023.05.09 - Balatonica
ollók, kefék, fésük kezekben

Hajas László mesterfodrász vezetésével, a a Magyar Fodrász-Kozmetikus-Körmös Egyesület szervezésében múlt hétvégén Balatonfüreden vezényelték le a 65. magyar jubileumi szépészeti bajnokságot. Legközelebb nemzetközi lesz a megmérettetés.




2023-ban ismét megrendezésre került a tavaly nagy sikert aratott Balatonfüredi Magyar Bajnokság, a Magyar Fodrász-Kozmetikus-Körmös Egyesület (MFKKKE) és Balatonfüred Város Önkormányzatának közös együttműködésében. Női fodrász, Férfi Fodrász, Smink és Körmös szakágakban is várták a felnőttek és tanulók jelentkezését; versenyezhettek kezdők, haladók és profik, akik a frizurákat, sminket és körmöket többféle módon készítették el. Míg 2022-ben nagyjából 150 versenyző vett részt a 64. Nosztalgia Magyar Bajnokságon, addig az idei évben csaknem háromszázötvenen jelentkeztek. A két napos rendezvény izgalmas szakmai bemutatókkal, programokkal és kiállítókkal karöltve kerül megrendezésre.

 


Hajas László méltatta a kiváló együttműködést a várossal, és abbéli reményét fejezte ki, hogy nemsokára nemzetközivé bővülhet a szépészeti megmérettetés. Balatonfüreden a 70-es és 80-as években is szerveztek magyar bajnokságot, a Balaton Szabadidő és Konferencia Központ pedig kíváló helyszínnek bizonyult a folytatáshoz. 

Volt egyebek mellett szalon- és átmenetes hajvágás, hosszú és rövid hajból divatos utcai frizura szárítása, kreatív frizura, kontykészítés. A kozmetikusok például a Balaton, nyár, szerelem ihlette, gyönyörű sminket vittek fel a modellek arcára. Ezenkívül készítettek menyasszonyi sminket, a körmösök géllakkot tettek fel, illetve klasszikus francia körömépítést végeztek körömágy-hosszabbítással, porcelánból. A versenyzők mesteri módon dolgoztak, sok esetben már műalkotásnak is beillő frizurák, sminkek és gyönyörű körmök kerültek ki a kezeik közül. Több esetben meglepő színekkel és kontrasztokkal rukkoltak ki (lásd: fekete hajban zöld csíkok), és bőven bizonyították, hogy nem lesz szégyenkezni valónk a nemzetközi mezőnyben sem.

Képek itt nyílnak a bajnokságról.

 

Forrás: Füred TV / veol.hu, Fotó: Pixabay

KAPCSOLÓDÓ

>> TESTI-LELKI TÜNETEK TELIHOLD IDEJÉN

>> KINEK NEM JÓ A MASSZÁZS? ÉS NEKIK MIÉRT NEM?